Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Az orosz és az amerikai iskola háborúzik a ringben

2016. november 19. - C2C

Komoly a tét az év egyik legjobban várt meccsén.

30287-kovalev-vs_-ward-1320x560-9ca0975315.jpg

Szombaton összecsap egymással Andre Ward (30-0, 15KO) és Sergey Kovalev (30-0-1, 26KO), hogy eldöntsék, ki a félnehézsúly egyeduralkodója, bár sokak szerint a győztes a súlycsoportoktól független ranglistákon is az élre ugrik.

A találkozó pikantériája, hogy két teljesen különböző stílus feszülhet egymásnak, ugyanis a kihívó oldalon levő Ward a már-már virtuózi szintre emelkedett technikát és mesteri védekezést képviseli, melyeknek köszönhetően olimpiai bajnoknak is mondhatja magát, az orosz bajnok ugyanakkor a faltörő ütőerejéről híres, amivel ellenfelei nem is nagyon tudtak mit kezdeni, és rendre idő előtt megadták magukat. 

A vélemények mind a szakírók, mind pedig a rajongók között megoszlanak. Több bokszoló is elmondta, kit tart esélyesnek, de náluk sincs egyetértés. Adrien Broner vagy a már visszavonult, és Wardtól korábban vereséget szenvedő Carl Froch szerint nincs ember a Földön, aki legyőzné az amerikait. Szintén hasonló véleményen van a WBC cirkálósúlyú bajnoka Tony Bellew is, ellenben a korábbi félnehézsúlyú bajnok Nathan Cleverly már Kovalev győzelmére voksolna, igaz ebben az is közre játszhat, hogy pont az orosz taszította őt le a trónról.

A két veretlen bunyós a Las Vegas-i T-Mobile Arénában feszül majd egymásnak, a találkozó tétje pedig Kovalev WBA-IBF-WBO címei lesznek, de a győztes sokkal többet vihet haza az öveknél, mivel az igazán értékes kincs a másik skalpja lesz. A gálát a tengerentúlon az HBO tűzi képernyőre, Pay Per View, azaz előfizetéses konstrukcióban, és ugyan mindkét bunyós először bokszol ekkora volumenű gálán, remélhetőleg nem lesz bukta a tévés előfizetőket tekintve a meccs, mivel tipikusan egy olyan találkozó kapnak az ökölvívás szerelmesei, amilyet mindig is várnak. Veretlen a veretlen ellen, akik a címek mellett azért is küzdenek, hogy ki lehet a Pound For Pound, vagyis a súlycsoportoktól független ranglista éllovasa. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr611972884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása