Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Manny Pacquiao 100%-os formában várja a visszatérést

2016. november 01. - C2C

Legalábbis trénere így vélekedik a szombaton visszatérő filippínó bunyósról. 

manny-pacquiao.jpg

Manny Pacquiao most szombaton tér vissza a szorítóba a WBO váltósúlyú bajnoka, Jessie Vargas ellen. A filippínó klasszis áprilisban jelentette be a visszavonulását, ami végül alig több mint fél évig tartott, igaz, ezalatt az idő alatt Pacquiao már  aktív tagja volt a Fülöp-szigeteki szenátusnak. Éppen ezért a felkészülése nagy részét még hazájában tudta le, és csak az utolsó két hétre utazott Los Angelesbe, hogy edzőjével, Freddie Roach-csal ott fejezzék be az edzőtábort.

 A tréner szerint Pacquiao remek formában van, nem sumákolta el a felkészülést, és a parlamenti teendői sem hátráltatták abban, hogy szombaton egy remek teljesítménnyel rukkoljon elő. 

100%-os állapotban van. Nagyon elégedett vagyok a felkészülésével. Még egy extra napot is beiktattunk, hogy még élesebb legyen. Mindennel kész vagyunk. Tökéletes formában van. 

- mondta Roach.

Pacquiaónak szüksége is lesz a jó teljesítményre, ha nem csak egy meccses visszatérést tervez, mivel promótere, Bob Arum már belengette, hogy az ukrán virtuóz Vasyl Lomachenko vagy a kisváltósúly ásza Terence Crawford ellen is összehozná a filippínót jövőre. Ezek még el is képzelhetőek, de Arum olyan nevetségesen hajmeresztő kijelentéseket is tett, hogy Pacquiao Saul Alvarez vagy akár Gennady Golovkin ellen is ringbe léphet, de ezeket már betudhatjuk annak, hogy a Top Rank fejese szeret össze-vissza beszélni. 

Ami viszont Pacquiaót illeti, egy Floyd Mayweather elleni visszavágóra is vevő lenne, pláne, hogy most már az a bizonyos jobb válla is egészséges, amire rákente a tavaly májusi vereséget:

Ha összejöhet a Mayweather-visszavágó, akkor miért ne? Főleg úgy, hogy most a vállam is rendben van, és ezúttal rendesen tudnám használni a jobbkezem.

Persze Pacquiaónak első soron a szombati feladatra kell figyelnie, ami egyáltalán nem megoldhatatlan, mivel Vargas nem egy kivételes bunyós, ha pedig azon túl lesz, és még a mutatott formája is rendben van, akkor gondolkozhat azon, hogy milyen irányba lehet továbbmenni.

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr711921345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása