Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Van, hogy nem elég az ellenfeled kiütni, és inkább nekimész az edzőjének is

2016. október 30. - C2C

Juan Manuel Lopez úgy érezte, hogy miután kiütötte ellenfelét Wilfredo Vazquez Jr-t, még maradt benne annyi, hogy leálljon néhány pofonra annak edzőjével is. Hamar szétválasztották őket, pedig nem hagyta magát a tréner. 

juanma-vazquez_3_1.jpg

Mára már bőven kiégő, de egykor még nagy Puerto-Ricó-i harcosok néztek egymással farkasszemet szombat este hazájuk fővárosában, San Juanban. Juan Manuel Lopez (35-5, 32KO) és Wilfredo Vazquez Jr. (24-7-1, 19KO) néhány éve még jelentős tényezőnek számítottak súlycsoportjukban, mivel ha nem is voltak a legkiemelkedőbb és legtehetségesebb bokszolók, de mindketten sokat ütő, nyomulós stílusukkal, amihez még komoly ütőerő is társult, bizony mindenkinek képesek voltak feladni a leckét. 

Persze ez az idő már jócskán elmúlt, és a 33 esztendős Lopez, valamint a 32 éves Vazquez az utóbbi időben már javarészt csak vesztesen távoztak a szorítóból. Lopez kispehely- és pehelysúlyban is szerzett világbajnoki címet, Vazqueznek pedig szintén kispehelysúlyban sikerült felülnie a súlycsoport trónjára. Vazquez különösen ismerős lehet számunkra, mivel ő volt az, aki 2010-ben megállította Bedák Zsoltot, elvéve a magyar bunyós veretlenségét, illetve nyugdíjazva őt három évre. Vazquez azóta csak minden második meccsét képes megnyerni, de Lopez számára sem volt sokkal kecsegtetőbb a helyzet, mivel ő is elmúlt négy meccséből három vereséget jegyzett, így a szombati összecsapás tétje a presztízsen kívül az volt, melyikőjükben lötyög még némi üzemanyag. 

A találkozó feléig még kiegyenlített csatát láthatott a publikum, de a meccs második felére Lopez szép fokozatosan átvette az irányítást, és egyre többször találta el igen keményen honfitársát, aki ismét bizonyította, hogy egy igazi harcos szívével rendelkezik, de visszatámadni már nemigen tudott. Végül a tizenegyedik felvonásban adta meg magát Vazquez, és egy kemény Lopez akció után a padlóra került, a mérkőzésvezető pedig nem látta értelmét tovább folytatni a küzdelmet, és kihirdette Lopez TKO győzelmét. 

De a bunyó itt még nem ért véget, mivel Lopez úgy gondolta nekimegy Vazquez ringbe lépő trénerének is, akivel igaz hogy csak pár másodperc erejéig, de kimondottan látványos ütésváltásra került sor, melyben az edző sem vallott szégyent, és néhány emberes pofonnal ő is megkínálta a védencét kiütő Lopezt. 

Ezután még ment egy kicsit a szájkarate, de minden jó, ha a vége jó, és végül sikerült kibékülni, így mindenki egymás karjaiba borulva zárhatta az estét. A jelenlévők pedig mind a meccs miatt, mind a bónusz műsor miatt, garantáltan jól szórakozhattak. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr3911915061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása