Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Oscar De La Hoya: Tudtam, hogy halálra vagyok ítélve Pacquiao ellen

2016. október 24. - C2C

A hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutó, jelenleg pedig saját promóciós vállalkozását vezető Golden Boy visszaemlékezett a 2008-as, Manny Pacquiao elleni meccsére, ahol hiába érkezett esélyesebbként, pontosan tudta mekkora verés vár rá. 

fight-recap-18-1024.jpg

2008-ban jött el Manny Pacquiao nagy lehetősége, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe, valamint egyszer és mindenkorra szupersztárrá váljon. Ehhez nem kisebb feladat várt rá, mint az akkor már hat súlycsoportban is világbajnok Oscar De La Hoya, aki éveken át nagyváltósúlyban bokszolt, míg Pacquiao akkor még életében nem lépett ringbe könnyűsúly felett. Elképzelhetetlen tűnt, hogy a két bunyós összecsapjon, ám mindketten vállaltak némi áldozatot, és De La Hoya egy súlycsoportot fogyasztott lefelé, Pac-Man pedig kettőt hízott felfelé, így végül váltósúlyban találkoztak 2008. december 6-án Las Vegasban, az MGM Grandben.

De La Hoya nemcsak nagyváltóban, de még középsúlyban is bokszolt, a váltósúly felső határát jelentő 147 fontot pedig utoljára 2001-ben kellett hoznia. Egy bunyósnak mindig könnyebb felfele másznia a súlycsoportok létráján, ugyanis a fogyasztás sokkal többet vesz ki a sportolóból, mint belehízni egybe. Aki követte 2008-ban az eseményeket láthatta is, hogy De La Hoya nincs túl jó bőrben, hiába volt állítólag már hetekkel a mérkőzés előtt 147 fontot belül. És hiába számított ő a mérkőzés esélyesének. 

A mérlegelésen is magabiztosnak tűnt, már ami a súlyt illeti, mivel nem neccesen hozta a 147 fontot, hanem bőven a határértéken belül, 145 fonttal mért be. De a fogyasztás egyértelműen kinyírta a Golden Boyt. Míg a szemközti sarokban Pacquiao csak arra figyelt, hogy nagyobb és erősebb legyen a meccs napjára. És itt jön az, hogy sokan kritizálták is a filippínót, hogy fixen rajta volt valamilyen illegális szereken, de ez már lehet a fanyalgók rosszmájúsága, és különben sem ide tartozik. 

Most ugyanis De La Hoya a saját élményeire emlékezett vissza, pontosabban arra, hogy már a ring felé sétálva tudta: itt bizony rendesen el lesz verve.

Soha nem fogom elfelejteni, ahogyan sétáltam a ring felé, azon az éjjelen. Már akkor tudtam, hogy nagyon meg leszek verve. Olyan volt, mintha a vágóhídra tartottam volna, és ezzel tisztában is voltam. Soha nem éreztem még ilyet korábban. Képzeljék el, hogy úgy sétálnak a ring felé, hogy tudják, el lesznek verve. Akár vissza is szaladhattam volna a öltözőbe, hogy megfutamodjak, de mindig is a harcot választottam. Pedig tudtam, halálra vagyok ítélve Pacquiao ellen. Semmi nem maradt már bennem.

-emlékszik vissza a Golden Boy.

A többi már történelem, Pacquiao nyolc menetben nevetségesen egyoldalúan tönkreverte De La Hoyát, aki sokszor már tényleg kabaréba illő módon, azt se tudta, hol van Pacquiao a ringben. A nyolcadik etap utáni szünetben aztán De La Hoya nem is bírta tovább, és feladta a küzdelmet, a filippínó pedig szupersztárrá vált azon az éjszakán. 

De La Hoya a mérkőzés után bejelentette a visszavonulását, és soha nem is tért vissza, ellenben Pacquiaóval, aki két hét múlva töri meg, alig több mint fél évig tartó nyugdíját, és húz kesztyűt a WBO váltósúlyú bajnoka, Jessie Vargas ellen. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr611833435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása