Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Új világbajnok félnehézsúlyban

2016. október 02. - C2C

Jürgen Brähmer közel három évig őrizte címét és szombat este Nathan Cleverly ellen is jobban állt, de egy sérülés közbeszólt. 

nintchdbpict000271390426-e1475364202423.jpg

Szombaton este a németországi Neubrandenburgban tette kockára WBA "reguláris" félnehézsúlyú világbajnoki címét Jürgen Brähmer (48-3, 35KO). A hazai pályán ringbe lépő német bunyós eddig egyetlen meccsét leszámítva mindig Németországban húzott kesztyűt, javarészt sokadvonalas ellenfelek ellen. Érdekes, hogy azt az egy meccset pont Magyarországon vívta még 2009-ben.

Brähmer ezúttal egy fokkal emelte a lécet, ugyanis a walesi Nathan Cleverly (30-3, 16KO) 2011 és 2013 között a WBO-nál szintén világbajnok volt, egészen addig, amíg jött Sergey Kovalev és négy menetben felmosta a padlót a walesivel. 

Cleverly utána tett egy kevésbé sikeres kitérőt cirkálósúlyba, ahol egy brit rangadón vereséget szenvedett a liverpooli Tony Bellew ellen, majd legutóbbi meccsén már ismét félnehézsúlyban kapott ki Andrzej Fonfarától. Cleverly a vereségei között ugyan megnyert néhány jelentéktelen meccset, de azok az ellenfelek még Brähmer szintjét sem ütötték meg, ezért a német bajnok egyértelműen színvonal béli ugrást jelentett a walesinek. 

Ennek megfelelően a mérkőzést Bähmer kezdte jobban, de Cleverly sem akart lemaradni, így az első néhány menetben kimondottan élvezetes, helyenként igen látványos küzdelem alakult ki, melyen mindkét öklözőnek megvoltak a maga momentumai. A hatodik menethez elérkezve talán a bajnok érezhette magát nyugodtabban, aki a pontozólapokon is vezetett, mégis az említett felvonás utáni szünetben - elsőre teljesen érthetetlenül - feladta a küzdelmet. 

Mint kiderült a németnek a jobb könyöke sérült meg, valószínűleg kificamodott, ezért nem tudta folytatni a találkozót, ezzel viszont WBA övét is átadta Cleverlynek, aki 2013 után ismét világbajnoki címet ünnepelhetett. 

Cleverly tehát a WBA "rendes" világbajnoka lett, a szervezetnél pont Sergey Kovalev a szuperbajnok, de Cleverly mielőtt bármilyen irányba is elindulna, könnyen elképzelhető, hogy a nem egyértelmű befejezés miatt előbb egy visszavágót ad a sérülés miatt a trónjáról letaszított Brähmernek. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr3811759941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása