Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Profinak áll a pontozóknak bemutató bokszoló

2016. szeptember 21. - C2C

Michael Conlan a Rio de Janeiró-i olimpia egyik legcsalódottabb versenyzője volt. Ő osztotta ki a szövetséget és a pontozóbírókat, most pedig tartotta magát az ígéretéhez, és nem kér többet az amatörizmusból. A Manny Pacquiao útjait is egyengető Top Rank le is csapott az ír reménységre. 

gettyimages-590190814.jpg

Kétségkívül az olimpia egyik legbotrányosabb teljesítményét a sportolók helyett, inkább a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (AIBA) produkálta. Több meccset is alsó hangon megkérdőjelezhetőre pontoztak, ráadásul az olimpia előtt is tudni lehetett, hogy bizonyos párosítások végkimenetelét már a torna előtt eldöntötték.

Az AIBA taktikázásának a világ- és Európa-bajnok, valamint kétszeres olimpikon, Michael Conlan lett az egyik áldozata. A 24 esztendős ír bokszoló Rióban a negyeddöntőig jutott, ott pontozással kikapott az orosz Vladimir Nikitintől. A pontozókon kívül mindenki Conlant látta jobbnak, a csalódott bokszoló pedig nem is rejtette véka alá a véleményét a szervezetről, és röviden, de tömören elküldte őket a picsába, miközben azt is vázolta, hogy a világ minden kincséért sem bokszolna újra amatőr tornán. 

Conlan vágya hamar teljesült, és a többek között Manny Pacquiao, Timothy Bradley, vagy Vasyl Lomachenko pályáját is igazgató Top Rank már be is jelentette, hogy az ő szárnyuk alatt kezdi meg profi karrierjét az ígéretes bokszoló. Conlan jövő márciusban debütálhat, rögtön egy hazájának fontos napon, méghozzá a Szent Patrik napi ünnepen, New Yorkban, a Madison Square Gardenben. Conlannek nem lesz egyszerű dolga a sztárrá válás útján, de promóterei abban bíznak, hogy mivel az Egyesült Államokban, azon belül is a keleti parton elég nagy az írek száma, valamint ott van még az olimpiai balhé is, így Conlant azért könnyen felkapják majd mind a szurkolók, mind pedig a média. 

Conlan mindenesetre úgy véli, hogy jobb kezekben nem is lehetne, és innentől már egyedül rajta fog múlni, hogy milyen messzire viheti:

Nagyon várom már ezt az egészet. Nem is lehetnék jobb csapatnál, mint a Top Rank. Ők elvezetek majd a világbajnoki címig. Elképesztően várom már ezt az utazást. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr10011733511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása