Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Lucas Browne a ringben és azon kívül is bizonyítana

2016. augusztus 03. - C2C

Hogy bizonyítsa ártatlanságát, a doppinggal megbukó nehézsúlyú ausztrál vállalta, hogy az év bármely napján, a nap huszonnégy órájában tesztelhetik. Márciusi ellenfele, a hazai pályát élvező Ruslan Chagaev közben bejelentette a visszavonulását.

4381729.jpg

A volt kidobóember, Lucas Browne még márciusban Ruslan Chagaev kiütésével lett hazája első nehézsúlyú világbajnoka, de sokáig nem maradt az öv a derekán, ugyanis a mérkőzés utáni tesztek a tiltólistás clenbuterol nevű anyag nyomaira bukkantak az ausztrál szervezetében, így a WBA megfosztotta őt a világbajnoki címétől. 

Browne már többször hangoztatta, hogy ártatlannak vallja magát és úgy gondolja, hogy a meccs helyszínén, az orosz Csecsenföldön valaki belekevert valamit az ételébe és ez állhat az egész sztori mögött. Nyilván mindenki ezt mondaná, de Browne érdemi lépéseket is tett afelé, hogy megpróbálja tisztára mosni a nevét. 

Az egyre sűrűbb dopping vétségek miatt a WBC a VADÁ-val (Önkéntes Doppingellenes Ügynökség) karöltve indított egy programot a tiszta ökölvívásért, melyhez Lucas Browne csatlakozott elsőként.

Büszkén jelenthetem be, hogy mostantól részese vagyok a Clean Boxing Programnak, amelyet a WBC és a VADA közösen indítottak el. A program önkéntes résztvevőjeként elérhető vagyok az év 365 napjából bármikor, hogy random ellenőrizhessenek. 

Az ausztrál szerint azt, aki megbukik egy életre el kéne tiltani:

Egész életemben egy tiszta atléta voltam és teljesen ellenzem a dopping bármely formáját. Mindig úgy gondoltam, hogy a csalókat egy életre el kellene tiltani. 24 győzelmemből 21 kiütésem van, szóval kicsit én is úgy érzem magam, mint Deontay Wilder; ha tiltott szereket használnék, a végén még megölnék valakit. 

Browne a ringen belül is minél előbb bizonyítana. Hiába ütötte ki Chagaevet márciusban, a doppingbotrány után megfosztották őt címétől, ami így elméletben visszaszállna a korábbi bajnokra, de Chagaev jelezte, hogy nem kéri a címet, ugyanis egészségügyi okok miatt elérkezettnek látta az időt a visszavonulásra. 

A szervezet kötelező kihívója Fres Oquendo bokszolhat majd legközelebb a WBA 'rendes' nehézsúlyú világbajnoki címéért a kérdés csak az, hogy ki ellen, de Browne már jelezte, hogy a saját szemében ő még bajnok, a kötelező kihívó pedig Oquendo, így részéről nincs akadálya ennek a meccsnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr588932596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása