Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Augusztusban ismét bokszol Roy Jones Jr.

2016. július 18. - C2C

A korábbi vitathatatlan bajnok már legutóbb is kiverte a biztosítékot, amikor egy olyan ellenfelet ütött ki, akinek még nem volt hivatásos profi ökölvívó mérkőzése. Ezúttal emelte a színvonalat és az a Rodney Moore állhat a szemközti sarokban, aki tizennégy éve nem nyert meccset.

a_000_6g31x_europress_eza-e1450009587345-1024x576.jpg

Roy Jones Jr. (36-9, 46KO) minden idők egyik legnagyszerűbb ökölvívója. Egy legenda, aki számtalan felejthetetlen pillanattal ajándékozta meg a sportág szerelmeseit. Ezt senki nem is vitatja. A probléma azzal van, hogy Jones egyszerűen nem képes lezárni a pályafutását és az utóbbi néhány évben azt kellett néznünk, miként válik bohóccá és hogyan próbálja lerombolni mindazt, amit elért.

Persze a sikereit senki nem veheti el tőle, de már a legutóbbi húzása is nevetséges volt, amikor egy közönség-szavazás győztese ellen bokszolt és ütötte ki azt a Vyron Phillipst, akinek előtte még nem volt profi ökölvívó mérkőzése, mindössze az MMA keretein belül volt néhány profi meccse. 

Ezúttal Jones visszatért, ahhoz a recepthez, ami a 2010-es években bejött neki és egy olyan ellenfelet választott, aki nem aktív, nem fiatal és ami a lényeg, hogy utoljára 2002-ben hagyta el győztesként a szorítót. 

Ő volna Rodney Moore (17-11-2, 7KO), aki augusztus 13-án a floridai Pensacolában, Jones szülővárosában csaphat össze a 47 éves legendás bunyóssal. A találkozóra cirkálósúlyban kerül majd sor.

Reméljük Jones azért választotta a hazai pályát, hogy ott érjen minden véget, ahol elkezdődött, hiszen 27 évvel ezelőtt még itt vívta első profi mérkőzését. Ez esetben még érthető az ellenfélválasztás is, hiszen ez lehet egy legenda hattyúdala és nyilván egy szép győzelemmel szeretne elköszönni rajongóitól. De a folytatás már senkinek nem kell...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr48898020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2016.07.25. 17:25:42

"Roy Jones Jr. (36-9, 46KO) minden idők egyik legnagyszerűbb ökölvívója. Egy legenda, aki számtalan felejthetetlen pillanattal ajándékozta meg a sportág szerelmeseit. Ezt senki nem is vitatja. "
De, a szakma nem igy látja. Mert tehetségben tényleg minden idők egyik legjobbja, ezt senki nem vittaja, de eredményeit tekintve már nem, kb. nincs olyan komoly all-time lista ahol a 20-ba bekerült, sőt többnyire inkább csak a 30-on kivül rangsorolják.
Az oka egyszerű, vakok között félszemű is király, elég üres súlycsoportokban villogott, nem sok igazán komoly ellenfele volt, túl kevés igazi nagy csatát nyert meg.
süti beállítások módosítása