Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Deontay Wilder: Golovkin egy igazi álszent

2016. július 15. - C2C

Gennady Golovkin hasonló utat választott, mint amit Saul Alvarez májusban és alacsonyabb súlycsoportból érkezik majd a következő kihívója. Sokaknak nem tetszik ez a tendencia, sőt maga Golovkin is tiszteletlennek nevezte korábban. Most mégis nagyon hasonló csónakba ült be a kazah.

golovkin-brook_3.jpg

Deontay Wilder a WBC nehézsúlyú világbajnoka helyi idő szerint szombaton este Birminghamben, Alabamában készül megvédeni trónját, Chris Arreola ellen.

A 'Bronz Bombázó' elmondta a véleményét az ökölvívást a héten leginkább felrázó hírre, miszerint a veretlen középsúlyú WBA/IBF/WBC bajnok Gennady Golovkin a váltósúlyú Kell Brook ellen fog bokszolni szeptemberben.

Wilder emlékszik még arra, hogy Golovkin a májusi Saul Alvarez vs. Amir Khan összecsapás előtt húzta a száját és azt hangoztatta, hogy a mexikói ezzel a döntéssel nem tiszteli a sportot.

Canelo nem tiszteli a súlycsoportokat, azzal, hogy a kettővel alacsonyabb súlyban bokszoló Khant választotta. Ennek a meccsnek csakis üzleti szempontból van értelme. 

- mondta akkor Golovkin és Wilder bizony nem felejtette el:

Golovkin egy igazi álszent! Ugyanazt csinálja, ami ellen olyan erősen tiltakozott az Alvarez vs Khan meccs előtt.

A Golovkin vs. Brook meccs sokaknak nem tetszik. A két súlycsoportban világbajnoki címet szerző és mostanra már, inkább szakkommentátorként kiemelkedő Paulie Malignaggi azt hangsúlyozta, hogy nem véletlenül vannak kitalálva a súlycsoportok, Adrien Broner pedig a mérkőzésszervezőknek ment neki, akik szerinte addig akarják majd lenyűgözni a népet az ehhez hasonló párosításokkal, míg valaki meghal a ringben.

 

 

 

Kinek van igaza?

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr68891472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kapusedző 2016.07.17. 15:41:34

Minőségi különbség van Alvarez és Golovkin ellenfélválasztása között. Golovkint Brook választotta még idén március végén, ami kor közölte menedzserével, Eddie Hearnnel, hogy ő a kazahot akarja. Eubank Sr. teljesíthetetlen követelésekkel állt elő, így a fia nem bokszolhat Golovkinnal, viszont Hearn már előre lefoglalózta az arénát a gálára, elbukni pedig nem akarta a pénzt. Egyébiránt a meccsre a jegyek 11 perc alatt fogytak el.

Az meg, hogy Wilder mit mond ezzel kapcsolatban, az nem releváns. Ő ugyanis a 37 mérkőzéséből 36 olyan ZS-kategóriás, ellenfelekkel bokszolt, akik taxisofőrök vagy gyári szalagmunkások voltak. Stiverne volt az egyetlen TOP 20-as ellenfele. A tegnapi ellenfele Arreola inkább egy zsírdisznóra emlékeztetett, mint bokszolóra. Haymon ezzel a gesztussal elbúcsúztatta Arreolát, tett a zsebébe egy kis pénzt, tehát ez a mérkőzés minden volt, csak nem világbajnoki címmeccs. Talán nézd meg a boxrec.com oldal KÉT csillagosra értékelte a mérkőzést. :D
Wilder soha nem fog élvonalbeli bokszolóval meccselni, ebben biztos lehetsz. :)

C2C 2016.07.17. 20:44:31

@kapusedző: Na, azt nem vitatja senki, hogy Wilder véleménye nem a legrelevánsabb, de csak elmondta, ő mit gondol és kész, nem mellesleg elég sokan vannak hasonló véleményen. Az is igaz, hogy Arreolánál egy röfögős malac jobban megnehezítette volna a dolgát, de azt ne felejtsd el, hogy nem Arreola volt az eredeti terv és Wilder elment volna az oroszokhoz, hogy bokszoljon Povetkinnel, (pedig meg is válhatott volna címtől mindenféle kamu indokkal mint Canelo) aki az eddigi ellenfeleihez képest bőven minőségibb ugrás lett volna és arról nem ő tehet, hogy az a meccs meghiúsult. Arreola meg jó volt beugrónak, illetve ahogy írtad, hogy Haymon még adjon neki egy utolsó lehetőséget mielőtt elköszön tőle.

Golovkinnak meg ne nyaljuk már fényesre a valagát, ugyanazt csinálja mint Canelo. Khanra is mondhatjuk, hogy ő választotta a mexikóit, hiszen már évek óta könyörgött Haymontól egy komoly pénzes meccsért és miután May meg Pac nem foglalkozott vele maradt Canelo, Haymon pedig rá is bólintott, hogy tárgyalhassanak a Golden Boyyal a meccsről és össze is hozták.

És egy jó tanács: a boxrec csillagjait meg ne nagyon vedd komolyan, mert se a Golovkin-Murray se a Golovkin-Geale, sőt a Mayweather-Pacquiao meccs sem volt 5 csillagos összecsapás!! ;)
süti beállítások módosítása