Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Lucas Browne tisztázná magát, miközben újabb ökölvívó bukott meg doppingszerrel

2016. április 18. - C2C

Rövid időn belül két világbajnok bokszoló is fennakadt az ellenőrzéseken és míg Browne továbbra is kitart az ártatlansága mellett, addig a nagyközépsúlyú bajnok Felix Sturm könnyen elveszítheti a címét.

841102-6f7420ce-ce3d-11e3-8e96-6a6704b39a47.jpg

Az ausztrál Lucas Browne március elején Orsozországban, Cecsenföldön a tizedik menetben állította meg a helyiek kedvencét Ruslan Chagaevet, ezzel pedig hazája első nehézsúlyú világbajnoka lett. A találkozó után azonban napvilágra került a hír, hogy Browne szervezetében a tiltólistán szereplő clenbuterol nevű anyagot mutatták ki.

Browne végig állította, hogy tiszta és nem élt semmiféle illegális szerrel, azt ugyanakkor el tudja képzelni, hogy az oroszok esetleg belekevertek valamit az ételébe. Azt nem tudni, hogy ez így történt-e, az viszont most már biztos, hogy Browne tudatosan nem használt semmilyen doppingszert és hogy alátámassza az álláspontját, egy hazugságvizsgáló teszten is részt vett, mely bebizonyította, hogy igazat mond a 36 esztendős sportoló.

A WBA még nem tett lépéseket az ügyben, vagyis Browne továbbra is a szervezet világbajnokának mondhatja magát.

felix-sturm-wba-super-middlweight-tit-boxing_3419107.jpg

Melegszik a talaj a német Felix Sturm talpa alatt is, ugyanis a 37 éves nagyközépsúlyú világbajnok februári mérkőzése után találták illegális anyagot a szervezetében. Sturm akkor Fedor Chudinov felett aratott vitatható győzelmet, majd a mérkőzés utáni tesztekben a stanozolol nevű anabolikus szteroid nyomaira bukkantak. 

A német ökölvívó ártatlannak vallja magát és kérte egy 'B' minta elvégzését is, de ha az is pozitív lesz a tiltólistás anyagra, Sturm elveszítheti világbajnoki címét, a Chudinov elleni meccs végeredményét, pedig 'no contest-re' módosítják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr958639008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása