Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Errol Spence Jr. esélyt sem adott Chris Algierinek

2016. április 17. - C2C

A fiatal ígéret könnyedén felnőtt a feladathoz és öt menetben hazavágta azt, akit Manny Pacquiao és Amir Khan is csak pontozással vert.

spence_celebration.jpg

Errol Spence Jr. és Chris Algieri a brooklyni Barclays Centerben néztek egymással farkasszemet. A fiatal Spence bizonyította, hogy komolyabb feladatokra is készen áll, hiszen tegnap este nagyon könnyedén legyőzte  azt az Algierit, aki Pacquiao és Khan ellen kibírta a tizenkét menetet. 

A két bunyós közti különbség már az első gongszótól kezdve látszott és végül Spence egyszer a negyedik, kétszer pedig az ötödik felvonásban is padlóztatta riválisát, utóbbinál a mérkőzésvezető be is szüntette a küzdelmet és kihirdette Spence TKO győzelmét. 

Ezzel a sikerrel a 26 éves Spence az IBF váltósúlyú bajnok Kell Brook kötelező kihívójává lépett elő. 

Szintén a brooklyni gálán kapott helyet Krzysztof Glowacki és Steven Cunningham összecsapása, melynek tétje előbbi bunyós cirkálósúlyú világbajnoki címe volt. A lengyel bajnok a találkozó alatt négyszer is padlóra küldte Cunninghamet (kétszer a másodikban, egyszer-egyszer pedig a kilenc és a tizenkettedikben), de Cunningham mindig fölállt és végül "csak" pontozással védte meg címét Glowacki. A végső pontok: 115-109, 115-109, 116-108, vagyis egyhangú döntéssel továbbra is Krzysztof Glowaczki a WBO cirkálósúlyú bajnoka. 

Második menetes kiütéssel védte meg WBC pehelysúlyú címét Gary Russel Jr., aki tegnap este Mashantucketben az ír Patrick Hyland ellen aratott látványos sikert. Az amerikai bajnok a második felvonásban kétszer is padlóztatta ellenfelét, aki a második eset után képtelen volt felállni, így Russel Jr. begyűjtötte karrierje huszonhetedik győzelmét, a találkozó után pedig visszavágóra hívta eddigi egyetlen legyőzőjét Vasyl Lomachenkót. 

Győzött a korábbi félnehézsúlyú világbajnok Chad Dawson is, aki Cornelius White ellen TKO-val nyert a negyedik felvonásban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr768635360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása