Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

A váltósúly egyik legnagyobb ígérete bizonyíthat szombat éjjel

2016. április 15. - C2C

Errol Spence Jr. makulátlan mérlegét teszi kockára Chris Algieri ellen. 

A még mindig csak 26 esztendős Errol Spence Jr. (19-0-(16KO)) karrierje eddigi legkomolyabb kihívása elé nézhet, hiszen szombat éjjel a korábbi kisváltósúlyú világbajnok Chris Algieri (21-2-(8KO)) ellen lép ringbe, Brooklynban a Barclays Centerben. 

Spence eddig rendre bizonyítja, hogy okkal sorolják a súlycsoportja legnagyobb ígéretei közé és eddigi tizenkilenc meccsét mind megnyerte, ráadásul a pontozóbírókra is mindösszesen háromszor volt szüksége. A veretlen bunyós eddigi legnagyobb skalpját Chris van Heerden legyőzésével gyűjtötte be, de itt az idő, hogy még egy lépcsőfokot lépjen felfelé és egy nehezebb kihívás felé vegye az irányt. 

Chris Algieri biztosan az eddigi legnagyobb név lesz Spence mérlegében és tökéletes választás a veretlen amerikai számára, hiszen egyáltalán nem megoldhatatlan feladat. Algieri gyakorlatilag a semmiből robbant be, amikor 2014-ben nagy meglepetésre egy sokáig vitatott mérkőzésen legyőzte a "Szibériai Rockyt", Ruslan Provodnikovot, ezzel pedig a WBO kisváltósúlyú világbajnoka lett. Ez a győzelem elég is volt egy Manny Pacquiao elleni mérkőzésre, ahol viszont nem meglepetésre sima vereséget szenvedett a filippínótól. Ezt követően még kikapott Amir Khantól is, de új edzővel már sokkal jobb teljesítményt nyújtott és sokak szerint legalább egy döntetlent érdemelt volna a brit ellen. 

Algieri legutóbb Eric Bonét pontozta ki tíz menetben, Spence pedig Alejandro Barrerát állította meg az ötödikben. A szombati mérkőzés tétje az IBF kötelező kihívói posztja lesz, vagyis a győztes a jövőben megmérkőzhet a szervezet bajnoka, Kell Brook ellen. A holnapi találkozóért egyébként Spence 225, Algieri, pedig 325 ezer dollárral lesz gazdagabb. 

errol-spence_presser_edward-diller-_-premier-boxing-champions2.jpg

A mérkőzés programjában helyet kap még egy érdekesnek ígérkező cirkálósúlyú összecsapás, melyen Steve Cunningham (28-7-1-(13KO)), a WBO bajnoka Krzvsztof Glowacki (25-0-(16KO)) ellen bizonyíthat.

Érdemes még megemlíteni, hogy szintén holnap lép ringbe a korábban szebb napokat is látott Chad Dawson (33-4-(18KO)) Cornelius Whyte (23-4-(17KO)) ellen, illetve szintén ezen a gálán készül megvédeni WBC pehelysúlyú címét Gary Russel Jr. (26-1-)15KO)). Ellenfele Patrick Hyland (31-1-(15KO)) lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr698629084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása