Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Tovább menetel Andre Ward és Kell Brook

2016. március 27. - C2C

Ward az orosz KO-király Sergey Kovalev kötelező kihívója lett. Kell Brook kevesebb, mint hat perc alatt megvédte címét.

Ward ellenfele a mérkőzésre veretlenül érkező kubai Sullivan Barrera volt és bár előzetesen sokan szoros küzdelemre számítottak, Ward végül gond nélkül behúzta a győzelmet az Oaklandben rendezett gálán. A tudásbeli különbség már az első menettől látszott és Ward rendre gyorsabb, pontosabb és keményebb volt ellenfelénél. A harmadik menetben Ward egy kontra balhoroggal le is ütötte a Barrerát (a kontra balhorgot az egész meccsen rendre szépen eladta Ward), de a leütés végül nem hagyott komolyabb nyomokat a kubaiban. A meccs második felében több lett a dulakodás és az összefejelés, melyeket követően Ward szeme fel is repedt. A nyolcadik etapban aztán mélyütésért pontot vont le Wardtól a mérkőzésvezető és bár Barrera próbált aktívabb lenni a hajrában, nem tudott kárt tenni a korábbi nagyközépsúlyú világelsőben.

A döntés végül a pontozókra maradt, akik egyhangúan 117-109, 119-109 és 117-108 arányban az amerikait látták jobbnak, aki ezzel a győzelemmel továbbra is őrzi veretlenségét, emellett pedig ő lett az IBF félnehézsúlyú világbajnok Sergey Kovalev kötelező kihívója.

A Ward vs. Kovalev mérkőzés már be van tervezve az őszre, de az sem kizárt, hogy a sokáig inaktív Ward még egyszer ringbe lép új súlycsoportjában mielőtt a brutális ütőerejű Kovalev felé veszi az irányt.

Az a meccs garantáltan óriási érdeklődést hozna és az HBO Pay Per View konstrukcióban közvetítené. Wardnak ugyan nem a tegnapi volt élete teljesítménye, de összességében első félnehézsúlyú meccsén annyit bokszolt, amennyit kellett, így is sikerült leütnie ellenfelét és végül egy percig sem volt kérdés a győzelme egy nagyon képzett és a meccsig veretlen ökölvívó ellen.

Kicsivel korábban Sheffieldben, Kell Brook az IBF váltósúlyú címét készült megvédeni Kevin Bizier ellen. Brook klasszis teljesítményt mutatva az első menetben körbeverte kanadai kihívóját, akit a második menetben kétszer is leütött, a mérkőzésvezető pedig be is szüntette a fájóan egyoldalú küzdelmet.

Brook nagyszerűen bokszolt, bár Bizier nem az az ellenfél, akinek a legyőzéséből messzemenő következtetéseket kellene levonni, de a veretlen angol teljesítménye meggyőző volt és megérdemelné, hogy legközelebb már egy igazán komoly ellenféllel szemben igazolja, hogy okkal pályázik a váltósúly legjobbja címre.

Brook első soron egy Amir Khan elleni teltházas rangadót szeretne a Wembleyben, de ha ez ismételten nem jön össze, akkor is bőven van választási lehetősége a 147 fontos mezőnyből.

Szintén a tegnapi napon, egy tragikusan végződő mérkőzésen győzött Chris Eubank Jr. és pontozásos sikert aratott Tyson Fury kisöccse, Hughie Fury is.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr558529926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása