Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Veretlen ászok a ringben

2016. március 26. - C2C

Andre Ward és Kell Brook is hazai pályán mutathatják meg, hogy lassan, de biztosan igyekeznek feltörni a csúcsra, ám ehhez mindkettejüknek kötelező a győzelem. 

Andre Ward (28-0-(15KO)) nem véletlenül kapta az "Isten fia" becenevet. A fantasztikus képességű bunyós Floyd Mayweather visszavonulásával az egyik lehetséges név lehet, aki átveheti a jelenlegi súlycsoportoktól független legjobb ökölvívónak járó címet. Ward karrierje az elmúlt években, viszont a legkevésbé sem úgy alakult, ahogy egy ilyen kiváló bokszolóénak kellene. Miután Carl Froch legyőzésével megnyerte a Super Six tornát, Ward mindössze egyszer húzott kesztyűt 2012 és 2013-ban is és bár mindkét meccsét simán hozta, az elmúlt években mégsem a teljesítményéről, sokkal inkább a korábbi promóterével való pereskedései kapcsán lehetett hallani a veretlen bunyósról. Bár 2014-ben egyáltalán nem lépett ringbe, Ward azóta aláírt a Miguel Cotto pályáját is egyengető Roc Nationnel és tavaly nyáron már Paul Smith elleni, kilencedik menetes TKO győzelmével bizonyította, hogy még köztünk van és pályázik rá, hogy betöltse a Mayweather távozásával keletkezett űrt.

És Wardnak erre minden esélye meglehetne, hiszen a képességei adottak. Ezt bizonyítja az is, hogy Ward aranyéremmel távozott a 2004-es athéni olimpiáról és utolsó vereségét még valamikor tizenéves amatőrként szenvedte el. A probléma az, hogy Ward már 32 esztendős és bár még nem öreg, de a legjobb éveit sajnos a ringtől távol töltötte. Aggódnia ugyan nem kell hiszen, ha hozza a tőle elvárt szintet, fog ő még komoly ellenfelet kapni. Egyik ilyen lehetőség a WBA/IBF/WBO félnehézsúlyú világbajnoka Sergey Kovalev, de egy Gennady Golovkin elleni mérkőzés is óriásit szólna. 

Ezekhez a meccsekhez az első lépcsőfok ma este a veretlen kubai Sullivan Barrera (17-0-(12KO)) lesz Oaklandben. Barrera eddig tizenhét meccsén veretlen, legutóbb Karo Muratot állította meg az ötödik felvonásban. A kubai bunyósnak egyértelműen ez lesz élete lehetősége és óriási szenzáció lenne, ha tudna élni vele, de a meccs esélye így is a korábbi nagyközépsúlyú világelső, de immáron félnehézsúlyban vitézkedő Ward, aki a hazai közönség támogatását is élvezheti a ma esti HBO által közvetített gálán. 

ward-barrera-weigh-in_10_1.jpg

A főszereplők tegnap átestek a meccs előtti kötelező mérlegelésen és míg Ward 174,8, addig Barrera 174.4 fonttal abszolválta a procedúrát. A félnehézsúly felső súlyhatára 175 font. 

 A mai este másik veretlen főszereplője Kell Brook (35-0-(24KO)), aki Wardhoz hasonlóan hazai terepen, Sheffieldben készül IBF váltósúlyú világbajnoki címét megvédeni Kevin Bizier (25-2-(17KO)) ellen. Brook az utóbbi időben konstans lobbizott egy Amir Khan elleni angol házi rangadóért, azonban Khan inkább Saul Alvarezt választotta, így Brooknak maradt a relatíve ismeretlen, de jó mérlegű Bizier. 

 kell-brook-weigh-in-special-one-sheffield-welterweight_3437237.jpg

Brook még 2014-ben Shawn Porter legyőzésével szerezte meg az IBF övet, amit azóta két ízben meg is védett, Jo Jo Dan és Frankie Gavin ellen. Mindkét esetben idő előtt végzett Brook. A kanadai Bizier szintén bokszolt Jo Jo Dan ellen és a legszebb az, hogy mindkét vereségét Dantől szenvedte el, mindkétszer megosztott pontozással. Bizier egy korrekt iparosnak tűnik, de a veretlen Brook a meccs egyértelmű favoritja, aki legközelebb már egy nagyobb névre számíthat a szemközti sarokban. Ez lehet a már említett Amir Khan elleni derbi, de Timothy Bradley vagy Danny Garcia is szerepel Brook kívánságlistáján. Mi több? A sheffieldi bunyós menedzsere, Eddie Hearn már Golovkin nevét is megemlítette, bár ő azért valószínűleg túl nagy falat lenne az angolnak. 

A két öklöző tegnap mérlegre állt és a bajnok Brook alatt 146.5, míg a kihívó alatt 146.2 fontot mutatott a műszer. A találkozót itthon a Sport2 csatorna élőben közvetíti 21 órától. 

Az est harmadik veretlen résztvevője a legendás Chris Eubank fia, Chris Eubank Jr. (21-1-(16KO)) lesz, aki Londonban a brit középsúlyú címért száll harcba Nick Blackwell ellen (19-3-1-(8KO)).

chris-eubank-jr-fight-time1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr868527174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2016.03.29. 14:37:17

” Andre Ward (28-0-(15KO)) nem véletlenül kapta az "Isten fia" becenevet. A fantasztikus képességű bunyós Floyd Mayweather visszavonulásával az egyik lehetséges név lehet, aki átveheti a jelenlegi súlycsoportoktól független legjobb ökölvívónak járó címet. „
A kepessegeit nem lehet vitatni, de eredmenyeket tekintve az egyik legtulertekeltebb profi bunyos, Mayweatherrel egy lapon sem lehet emliteni.
Eleve csak egy nem tul fenyes nagyközepsulyban aratta a sikereit, amely eredmenyek a Super Sixt-et övezö mediaerdeklödesnek köszönhetöen sokkal nagyobb elismerest hoztak neki, mint amit a ringben tenylegesen elert.
Kiket gyözött le? Egy leszalloagban levö, max 80%-os Kessler 2009-ben, raadasul a fejet is böven hasznalva, inkabb a piszkos, mint a nagyszerü bunyot bemutatva.
2010: Green, Bika, hat tölük senki nem lesz P4P bunyos …
2011: Froch, Abraham. 2 jonevü, de limitalt (egysiku) bunyos, föleg az die mar fizikalisan is keves Abraham- bar akkor is legnagyobb gyözelmei
2012. Dawson: nagyszerü gyözelem es ellenfel- lett volna felnehezsulyban es jo formaban. Igy hogy x ev utan fogyasztott ide vissza, es mentalisan sem volt a topon (enyhen szolva), csak jol mutat mint nev a rekordjaban, de nem nagy teljesitmeny.
2013: Rodriguez, mint Green-ek …
Mellesleg ezzel ki is fujt nevesnek tarthato ellenfelei listaja, nemi tulzassal mondhatnank, ilyenek ellen könnyü villogni

Felnehezben az alapjan amit eddig mutatott, hogy oda az eddig egyebkent meglevö fizikai fölenye, bizony nagyon nem biztos hogy eleg lesz.

„Ward karrierje az elmúlt években, viszont a legkevésbé sem úgy alakult, ahogy egy ilyen kiváló bokszolóénak kellene.”
Ez viszont igaz.
süti beállítások módosítása