Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Idén nyugdíjba vonul az Alien

2016. március 23. - C2C

Bernard Hopkins már 51 éves, de elmondása szerint még egy meccs és lezárja közel 30 éves, legendás pályafutását.

bernard-hopkins.jpg

A korábban a "Hóhér", az utóbbi időben pedig az "Alien" becenevű Bernard Hopkins (55-7-2-(32KO)) még egyszer, utoljára tervez ringbe lépni június tájékán. Hopkins valahol szülővárosában, Philadelphiában vagy környékén szeretne elbúcsúzni a kötélnégyszögtől, illetve rajongóitól:

Ha nem Philly, akkor valahol a közelben.

Hopkins utoljára 2014 novemberében lépett ringbe és veszítette el IBF és WBA félnehézsúlyú világbajnoki címeit, az orosz zúzógép Sergey Kovalev ellen. Hopkins egyhangú pontozással bukta el a mérkőzést, ami így is nagy teljesítmény, ha abból indulunk ki, hogy a félelmetes orosz ellen utoljára 2010-ben tudta valaki végigállni az előírt menetszámot. 

A philadelphiai bunyós számít minden idők legkorosabb világbajnokának, valamint középsúlyú regnálása alatt hússzor védte meg címét, ami szintén rekord. Érdekesség, hogy Hopkins első profi meccsét elveszítette, viszont hosszú pályája alatt hét veresége ellenére soha nem tudták kiütni őt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az "Alien" ki ellen vívja utolsó meccsét, viszont egy időben még a középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin neve is szóba került, de abból végül semmi nem lett, ám ez Hopkins szerint nem rajta múlott:

Akartam a Golovkin meccset, de Triple G mást választott. 170 fontot bunyóztam volna vele.

Ez az elképzelés egy kicsit soknak is tűnt, Hopkins pedig már bizonyította, hogy nem fél kiállni a legjobbakkal, ezért megérdemli, hogy egy verhető ellenfél ellen zárja le legendás pályafutását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr668520260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása