Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Crawford és Santa Cruz is öt menet alatt végzett

Győzött Carl Frampton és Marco Huck is

2016. február 28. - C2C

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a WBO kisváltósúlyú világbajnoka Terence Crawford az ötödik menetben megállította aktuális kihívóját Hank Lundyt tegnap éjjel New York-ban, ezzel pedig 28. profi meccsén is őrzi veretlenségét. A kihívó Lundy kimondottan agresszíven kezdte a találkozót és próbált már a nyitó menetben nyomást gyakorolni ellenfelére, amivel sikerült is elvinnie az első menetet, ám a rendkívül technikás Crawford hamar alkalmazkodott ellenfele stílusához és a második menettől kezdve fokozatosan vette át az irányítást. A találkozó az ötödik felvonásban ért véget, amikor Crawford először egy fejre mért balossal leütötte, majd a köteleknél olyan ütészáporban részesítette ellenfelét, hogy a mérkőzésvezető jobbnak látta beszüntetni a találkozót. A vége Crawford TKO az ötödik menetben, ezzel az omahai bunyós őrzi veretlenségét, valamint a WBO kisváltósúlyú trónját.

Ugyanúgy az ötödik felvonásban, ám egy sokkal látványosabb mérkőzésen védte meg WBA pehelysúlyú címét Leo Santa Cruz. Az Anaheimben rendezett gála főmérkőzésén Santa Cruz Kiko Martinezzel nézett farkasszemet, majd a első menetben rögtön kétszer is padlóra küldte a spanyol kihívót. Martinez, viszont nem adta könnyen a bőrét, a második menetben visszatámadt és látványos ütésváltások alakultak ki a két bunyós között. A parázs küzdelem nyomai mindkét ökölvívón meglátszódtak, Martineznek a szeme sérült meg, Santa Cruznak pedig az orra vérzett. A látványos csata az ötödik etapban ért véget, akkor Santa Cruz megrázta magát és, olyan elsöprően lerohanta ellenfelét hogy a vezetőbíró leléptette Martinezt, megóvva ezzel a nagyobb veréstől.

lr_santa-cruz-vs-martinez-fight-night-02272016-6053.jpg

A vártnál viszont jóval unalmasabbra sikerült a Manchesterben rendezett Carl Frampton vs Scott Quigg IBF-WBA kispehelysúlyú címegyesítő mérkőzés. Mindkét bunyós lassan, puhatolózva kezdte a találkozót, amiben Frampton bizonyult jobbnak, ezzel el is védte a mérkőzés első felét. Quigg csak a nyolcadik, kilencedik menet tájékán kezdte összeszedni magát a mérkőzés hajrájában pedig már egyre többször eltalálta Framptont, aminek köszönhetően az utolsó három menetnek sikerült azt a színvonalat hoznia, amit a rajongók tizenkét meneten keresztül vártak. Leütésre végül nem került sor, így a döntés a pontozókra hárult, akik 113-115, 116-112, 116-112 arányban, megosztott pontozással Framptont látták jobbnak, aki ezzel a IBF öve mellett begyűjtötte a WBA kispehelysúlyú címét is, majd a meccs után elmondta, szívesen megmérkőzne Santa Cruz-zal.

Marco Huck tizedik menetes TKO győzelemmel tett pontot az Ola Afolabival immáron négy mérkőzésen át tartó csatározásának. Afolabi bal szeme a hetedik felvonásban szakadt föl egy vétlen fejelést követően, ezt követően a tizedik felvonásra már olyan szinten lecsukódott a szeme, hogy a ringorvos tanácsára véget ért a találkozó. Ezzel a győzelemmel Huck begyűjtötte az IBO cirkálósúlyú címét.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr148426300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása