Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

A WBC megfosztotta Miguel Cotto-t a világbajnoki címétől

BRÉKING

2015. november 17. - C2C

A WBC szervezet úgy döntött, hogy megfosztja a 35 éves Puerto-Ricó-i bunyóst a középsúlyú világbajnoki címétől. A döntés elég váratlan és megdöbbentő annak fényében, hogy Cotto szombaton Las Vegasban Saul Alvarez ellen készül megvédenie a címét, egy akár az év mérkőzése díjra is esélyes összecsapáson. 

A szervezet közleményében, azzal indokolja a döntést, hogy Cotto nem volt hajlandó együttműködni és nem tartotta be a szervezet szabályait és előírásait. Ezzel szemben Dan Rafael - az ESPN bokszszakértője - úgy tudja, Cotto nem volt hajlandó befizetni a WBC háromszázezer dolláros szankcionálási díját, még a szervezet többszöri felszólalása után sem. 

A mérkőzés természetesen nem marad el és mivel Canelo kifizette a díjat, ezért abban az esetben ha győz szombaton, ő lesz az új középsúlyú világbajnok. Ha Cotto győz, a cím betöltetlen marad.

Érdekes, hogy Cotto vajon miért nem fizette be ezt a háromszázezer dollárt. Pénze lett volna rá egészen biztos, ezért az ok könnyen lehet az, hogy a WBC elnöke Mauricio Suleiman többször is kijelentette, hogy a Cotto-Canelo meccs győztesének mindenképp a rettegett kazah Gennady Golovkin ellen kell megvédenie a címét. Cotto többször jelezte, hogy nem kíván a kazah ellen bokszolni, ezért ez tűnhetett a egyszerűbb útnak, nem mellesleg még némi "apró" is marad a zsebébe.

Ha Canelo győz nagy valószínűséggel ő sem fog Golovkin ellen bokszolni és inkább magától megválik a címétől. A mérkőzés így is nagyon látványos és kemény csatát ígér, ezért annak ellenére, hogy a WBC övnek már csak Canelo esetében lesz jelentősége, így sem éri meg kihagyni a találkozót, amit vasárnap hajnalban a Sport1 csatorna közvetít hazánkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr918087002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2015.11.18. 08:33:02

Mivel GGG-hez kicsi, söt a közepsulyhoz ugy altalaban, azert vedegeti 155 fontos a cimet, es elete vereset kapna a kazahtol, erthetö hogy nem akar kiallni. Viszont a WBC-t ez addig egyaltalan nem zavarta, amig a dijakat fizette nekik.
süti beállítások módosítása