Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Szombati eredmények

Macklin, Feigenbutz és Peterson is vitathatóan győzött. Andrade visszatért.

2015. október 18. - C2C

 

  • A korábbi háromszoros világbajnoki kihívó Matthew Macklin (34-6-22KO) meglehetősen vitathatóan győzte le a nem túl acélos mérlegű Jason Welbornt Birminghamben, ezzel begyűjtötte a WBC Nemzetközi nagyváltósúlyú címét. A pontozók 96-94, 96-94 és 97-93 arányban látták jobbnak Macklint, ám a külföldi vélemények szerint nem érdemelt volna győzelmet és nem nagyon kellene világbajnoki álmokat dédelgetnie a 33 éves bunyósnak.
  • Szintén elég vitatható győzelmet aratott a márciusban Kelemen Balázst legyőző Vincent Feigenbutz. A nagy ígéretnek számító 20 éves bunyós Giovanni De Carolist győzte le és védte meg WBA interim nagyközépsúlyú címét. Mindhárom pontozó 115-113 arányban látta jobbnak a német bunyóst.
  • A Fairfax-i PBC gála felvezető programjában került sor két veretlen váltósúlyú Terrel Willimas és Prichard Colon összecsapására. A rengeteg szabálytalansággal tarkított mérkőzés furcsa véget ért miután a meccsen többször is padlóra kerülő Colon sarka a 9. menetet követően elkezdték leszedni a bunyós kesztyűit. A mérkőzésvezető így diszkvalifikálta Colont a 9. menet után, ezzel ő elszenvedte első vereségét, míg Terrel Williams új rekordja (15-0-13KO).

2015-10-17-lamont-peterson1.jpg

  • Az imént említett gála főmérkőzésén tért vissza a legutóbb Danny Garciát igencsak megizzasztó Lamont Peterson. Ellenfele a korábban Olimpiai aranyat nyerő Felix Diaz Jr. volt. A szoros csatát követően talán inkább Diaz érdemelt volna győzelmet, ám a pontozók többségi döntéssel mégis Petersont látták jobbnak 117-111, 116-112, 114-114 arányban. 
  • Több mint egy éves kihagyás után győzelemmel tért vissza Demetrius Andrade, aki a második menetben állította meg az ismeretlen Dario Fabian Puchetát. A 27 éves Andrade nagyon jó kis bunyós és sokkal több van benne, minthogy ilyen no-name bokszolókat verjen meg ezért ideje lenne aktívabbnak lennie és komoly ellenfelek ellen bizonyítania tehetségét.    
  • A Golovkin-Lemieux gála programjában lépett kötelek közé a nehézsúlyú Luis Ortiz. A "jó húsban" lévő Ortiznak nem okozott komolyabb gondot Matias Ariel Vidondo, akit három menet után már küldött is zuhanyozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr27987201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása