Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Golovkin nagyon simán verte Lemieux-t.

A vártnál sokkal egyoldalúbbra sikerült "Dávid és Góliát" csatája, melyben ezúttal nem sikerült az esélytelenebb sokkolnia a világot.

2015. október 18. - C2C

Hiába volt nagyon bizakodó David Lemieux (34-3-31KO) a mérkőzés előtt, nem sikerült a bravúr és sima vereséget szenvedett napjaink egyik legrettegettebb bunyósa Gennady Golovkin (34-0-31KO) ellen szombat este a New York-i Madison Square Gardenben.

A mérkőzés még  vártnál is simábban alakult és egy tapogatózó első menet után Golovkin hamar magához ragadta az irányítást és mind jabjeit mind hátsókezes ágyúit remekül használva szépen fokozatosan bontogatta le Lemieux-t. Bár a kanadai bunyós kemény ringháborút ígért, az már első menettől látszott, hogy tiszteli Golovkin erejét, ezért egy-két villanást leszámítva nem volt sok értékelhető találata. Ezzel szemben Golovkin szépen fokozatosan egyre látványosabb és offenzívebb bunyót mutatott be, aminek hamar megis látszott a nyoma Lemieux arcán. 

golovkin.jpg

"GGG" erejének először az 5. felvonásban lett meg az eredménye, amikor egy kemény testütést követősen
Lemiuex megkóstolta a padlót. Érdekesség, hogy a meccs hevében az, amúgy "jófiú" Golovkin szépen rávert még egyet a már féltérden lévő Lemieux-ra, amit sikerült pontlevonás nélkül megúsznia.  

Egyedül a befejezés ideje és módja maradt kérdéses, a győztes kiléte egy pillanatra sem, hiszen Golovkin jól mozgott lábon, remekül védekezett és egyre inkább ott találta el ellenfelét, ahol akarta, aminek köszönhetően a levegőben lógott, hogy merevre üti Lemieux-t. A nagy kiütés elmaradt, hiszen a mérkőzésvezető Steve Willis megunta az egyoldalú küzdelmet és a 8. menetben kihirdette Golovkin TKO győzelmét, ezzel is megóvva Lemieux-t a nagyobb veréstől. 

Golovkin ezzel WBA/IBO és WBC interim címei mellé begyűjtötte az IBF övet is és legközelebb papíron a Cotto-Canelo meccs győztese ellen kéne bokszolnia. A kazah most sem okozott csalódást, így hát erősen kérdéses, hogy akár Cotto, akár Canelo bemerné e vállalni GGG-t. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr367986267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása