Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Bokszlecke mesterfokon

2016. november 27. - C2C

Vasyl Lomachenko olyan szinten oktatta és csinált bolondot a mérkőzésre veretlenül érkező Nicholas Waltersből, hogy az jelezte: ebből nem kér többet, és feladta a küzdelmet.

ap_walters_lomachenko_boxing_87003022.jpg

Kiélezett, de minimum izgalmasnak ígérkező meccsre lehetett számítani helyi idő szerint szombat este Las Vegsban, Vasyl Lomachenko (7-1, 5KO) és Nicholas Walters (26-1-1, 21KO) nagypehelysúlyú címmeccsén, de az ukrán ismét bizonyította, hogy a teljesítményét mindig van hová fokozni, és a képességei olyannyira egyedülállók, amilyenre egyszerűen képtelenség felkészülni. 

Mert nem az a meglepetés, hogy Lomachenko sikeresen megvédte WBO övét, de még az sem, hogy mindezt idő előtt tette, hanem az, hogy ellenfelét, a jamaicai Nicholas Walterst olyan bokszleckében részesítette, amilyennel szemben a kihívó masszívan tanácstalannak tűnt. 

Az összecsapás nyitó menetei még szorosnak indultak, bár már ott is inkább a kétszeres olimpiai bajnok Lomachenko akarata érvényesült, míg Walters leginkább azt bizonyította, hogy nem csak ütni tud, hanem ha arra szorul, akkor a védekezés, hajolgatás sem áll messze tőle. Ezért az ukrán fölénye itt még nem is volt utcahossznyi, ám a menetek előrehaladtával Lomachaneko egyre jobban színezte a bunyóját, rengeteget mozgott, olyan szögekből ütött, amilyenekre a legkevésbé sem számított Walters, míg a jamaicai csak nem akart rálépni a gázpedálra, és nem indított ütést, hanem továbbra is a védekezésével volt elfoglalva. 

Walters közel egyéves kihagyás után lépett ismét szorítóba, így ez sem segítette, de a nagyobb gond maga Lomachenko volt, aki a középső menetekben már lubickolt, parádésan bokszolt, és ezt a nyomást, illetve magát a tényt, hogy Walterst oktatják, és veretlen mérlege ellenére is tanácstalanak tűnik, fejben sem tudta megemészteni a jamaicai. Ezért a hetedik menet utáni szünetben egyszerűen jelezte a mérkőzésvezetőnek, hogy ebből nem kér többet, és feladja az összecsapást.

A jamaicait biztosan sok kritika fogja érni, amiért nem küzdött, nem próbált az utolsó pillanatig fogást találni a bajnokon. A meccs után azzal magyarázta a vereséget, hogy hosszú kihagyás után kellett bokszolnia egy remek ökölvívó ellen, aki az utolsó menetben nagy verést mért rá, és így ő már csak a túlélésre játszhatott. A gond az, hogy Walters a korábbi menetekben is inkább a túlélésre volt berendezkedve, amit az mutat a legjobban, hogy hét menet alatt a statisztika szerint mindössze 49 tiszta találatot jegyzett Lomachenko 114 ütésével szemben, ráadásul az ukrán másfélszer több ütést is indított. 

A mérkőzés végkimenetele kísértetiesen hasonlít Roberto Duran és Sugar Ray Leonard visszavágójára, amit közel napra pontosan 36 éve, 1980-ban rendeztek, és amin Durannak elege lett abból ,hogy nem tudja elkapni a sokat mozgó Leonardot, ezért az azóta legendássá vált "No Más", vagyis "nem kell több/elég volt" szavakkal jelezte a mérkőzésvezetőnek, hogy ezt így nem kívánja folytatni. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr612003360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása