Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Kubai őserő Monte-Carlo reflektorfényében

2016. november 11. - C2C

A luxus, a csillogás és a szerencsejáték mellett egy nehézsúlyú összecsapás szórakoztathatja a kemény pofonok szerelmeseit, szombat este Monacóban. 

ortiz-scott.jpg

Ha Monacóra gondolunk, akkor az első dolog, nyilván nem egy ökölvívó mérkőzés, ami az eszünkbe jut, sokkal inkább, hogy a közel 40 ezres városállamban a legmagasabb az egy négyzetméterre eső milliomosok és milliárdosok száma, ha pedig sporteseményről van szó, akkor a Forma 1 a legfőbb évi látnivaló. Ennek ellenére hébe-hóba már bokszgálákat is rendeznek a hercegség területén, ahol többek között napjaink egyik legkedveltebb KO-királya, Gennady Golovkin, az elmúlt néhány évben háromszor is ringbe lépett. A hazai bokszrajongók számára is emlékezetes lehet, igaz egy fájó élmény miatt, ugyanis Erdei Zsolt 2013-ban itt veszítette el a veretlenségét, Denis Grachev ellen, egy alsó hangon vitatható ítéletnek köszönhetően. 

A kesztyűk puffogása most szombaton is beköltözik Monte-Carlóba, egészen pontosan a Salle Des Étoiles csarnokba, ahol a veretlen kubai King Kong, Luis Ortiz (25-0, 22KO) készül tovább menetelni egy világbajnoki cím felé az amerikai Malik Scott (38-2-1, 13KO) ellen. 

Scott bőven nem egy top10-es nehézsúlyú, aki a veretlenségét Dereck Chisora öklei által szenvedte el, majd később első menetes vereséget szenvedett, a WBC jelenlegi bajnoka, Deontay Wilder ellen is. Elmúlt két meccsén legalább győztesen hagyta el a szorítót, mindkétszer pontozással győzött Alex Leapai, valamint Tony Thompson ellen. 

A kubai Ortiz igazi későn érő típus, ugyanis már 37 éves, és csak nemrég robbant be a nehézsúly körforgásába, de nagyon szeretne minél hamarabb egy címmeccsen bizonyítani. Az eredeti terv szerint szeptemberben, a Liam Smith vs. Saul Alvarez gálán lépett volna ringbe Texasban, az orosz óriás, Alexander Ustinov ellen, de végül kútba esett az az ütközet. 

Azóta Ortiz szakított korábbi munkaadójával, a Goldey Boy Promotionsszel, és több mint egy millió dollárért kivásárolta őt a szerződéséből a Matchroom Boxing feje, Eddie Hearn. Ortiz egyébként legutóbb a Malik Scott által szintén megvert Tony Thompsonnal bokszolt, de Scottnál egy fokkal határozottabban, hatodik menetesen kiütéssel abszolválta a küzdelmet

A kubai bízik benne, hogy a közeljövőben már címmeccsen bizonyíthat, amire elmondása szerint bármelyik bajnok ellen készen áll: 

A legjobbak ellen akarok megküzdeni, és a nehézsúlyú világbajnoki címet akarom. Bármelyik bajnok ellen hajlandó vagyok kiállni bárhol, bármikor. Készen állok bárkire, legyen az Joshua, Wilder vagy Klitschko. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiukat képes vagyok legyőzni. 

Scott közel sem megoldhatatlan az igen komoly ütőerejű kubainak, ezért szombat este Monacóban nem lenne meglepő, ha Ortiz kiütéses győzelmére pakolnák a nagy pénzeket a tehetős bokszrajongók. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr8211950265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása