Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Megvan Canelo következő ellenfele

2016. június 25. - C2C

Nem Golovkin, nem Cotto, hanem a WBO nagyváltósúlyú bajnoka Liam Smith lett a befutó.

canelo-liam-628x356.jpg

A mexikói szupersztár Saul Alvarez (47-1-1, 33KO) szeptember 17-én a veretlen brit Liam Smith (23-0-1, 13KO) ellen ütközhet meg, méghozzá utóbbi bunyós WBO nagyváltósúlyú világbajnoki címéért. 

Canelo legutóbb brutálisan kiütötte Amir Khant, ezt követően pedig a kazah Gennady Golovkinnal kellett volna címegyesítő mérkőzést vívnia, ám ahogyan arra számítani lehetett erre az összecsapásra még várniuk kell a sportág szerelmeseinek. 

Ennek az első jelét rögtön a Khan elleni mérkőzés után megfigyelhettük. Miután Alvarez megvédte WBC középsúlyú címét, a mexikói rögtön meg is vált a zöld övtől, arra hivatkozva, hogy így könnyebben tudják folytatni a tárgyalásokat Golovkinékkal, anélkül, hogy a szervezet sürgetné a párosítás létrejöttét. 

Canelo és Golovkin között továbbra sincs semmilyen jellegű érdemi előrelépés és jelenleg úgy néz, hogy 2017 ősze előtt biztosan nem is fognak egymással összecsapni.

Így, hogy Alvarez legközelebb ismét nagyváltósúlyú címért fog bokszolni, könnyen felhozhatja kifogásnak, hogy nem akar a középsúlyú Golovkin ellen meccselni 160 fonton, igaz a Khan utáni győzelme után a bunyós és promótere Oscar De La Hoya is bátran hangoztatták, hogy nem jelent gondot a 160 font Golovkin ellen.

Ha már a súlynál tartunk Alvareznek hoznia kell a 154 fontot, ha kell neki Smith öve, de ne lepődjünk meg ha a szokásos 155 fonton fog majd bemérni és fizet némi kártérítést a brit bunyósnak az egy fontos különbségért. Alvarez egyébként utolsó öt meccsét már 155 fonton vívta és legutóbb akkor ment ez alá a limit alá, amikor 2013-ban Floyd Mayweatherrel bokszolt 152 fontos köztes súlyon. 

Smith mérlege elég impozáns, hiszen eddig még veretlen és mindössze egy döntetlen miatt nem makulátlan a mérleg, de azt még pályája elején egy négy menetes meccsen hozta össze. A WBO világbajnoki címét 2015 novemberében gyűjtötte be John Thompson kiütésével, azóta pedig kétszer is idő előtti győzelmekkel védte meg ezt a címet, igaz egyik esetben sem tette túl magasra a mércét. 

A Canelo vs. Smith párosítás biztosan sok fanyalgót von majd maga után a nemzetközi szaksajtóban, hiszen a mexikóinak lettek volna komolyabb lehetőségei is, akár a Charlo-testvérek, akár Demetrius Andrade személyében, de vélhetően még egy Austin Trout, Erislandy Lara vagy Miguel Cotto elleni visszavágó is jobban érdekelné a nézőket.

Az összecsapás helyszíne vélhetően az MGM Grand lesz Las Vegasban, de a dallasi AT&T Aréna is felmerült, mint lehetséges helyszín. Bármelyik is legyen, Smithnek ez lesz az első összecsapása a szigetországon kívül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr168843232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása