Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Jött a kiütés csak nem ott, ahol vártuk

2016. június 12. - C2C

Nem okozott csalódást Ruslan Provodnikov és John Molina Jr. találkozója, hiszen a két harcos tizenkét meneten keresztül verte véresre egymást, de a kiütésről mégis az ukrán virtuóz Vasyl Lomachenko gondoskodott, aki egy parádés kombinációval írt történelmet.

A várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a New York állambeli Verona városában rendezett Ruslan Provodnikov vs. John Molina Jr. összecsapás. Mindkét bunyós neve garancia a nyílt sisakos háborúkra és ebben most sem okoztak csalódást. 

fight-night-0016-e1465715810471.jpg

A találkozó az első gongszótól az utolsóig látványos és kőkemény küzdelmet hozott, a két bokszoló gyakorlatilag nulla hangsúlyt fektetett a védekezésre és non-stop záporoztak a pofonok. A csata ugyan végig szoros és kiegyenlített volt, egyértelműen Provodnikov kapott több tiszta ütést, aminek az eredménye a meccs előrehaladtával szépen meg is látszott az orosz bunyós arcán. 

Molina sok mozgással és hosszú karjait kihasználva próbálta elkerülni Provodnikov bombáit, de a csata hevében így is leginkább az volt jellemző, hogy felálltak egymással szemben és kinyitották a pofonzsákot. A padlózás végül elmaradt és a parázs küzdelem végén az esélytelenebbnek tartott Molina örülhetett, hiszen a pontozók egyhangúan 115-113, 116-112, 117-111 arányban őt hozták ki győztesen. 

Kicsivel odébb a Madison Square Gardenben írt történelmet az ukrán Vasyl Lomachenko, hiszen mindössze hetedik profi mérkőzésén sikerült második súlycsoportjában is világbajnoki címet szereznie, miután öt menetben megsemmisítette a WBO nagypehelysúlyú bajnokát Roman Martinezt.

Lomachenko ismét bizonyította, hogy kivételes képességű bunyós, akinek gyorsaságával és technikájával bizony a rutinos Martinez sem tudta felvenni a versenyt és az ukrán menetről-menetre bontotta le ellenfelét. Lomachenkót korábban kritizálták, hogy hiába a szenzációs adottságok, ha nem tudja kiütni ellenfeleit, ám erre most stílusosan rácáfolt, ugyanis négy simán megnyert menet után az ötödikben egy bal felütés-jobb horog kombinációval csúnyán kiütötte a bajnok Martinezt. 

Az ukrán ezzel sporttörténelmet írt, ugyanis ő az első ökölvívó, aki a hetedik profi mérkőzésén már két súlycsoport bajnoki övét is a derekára csatolhatta.

Tovább őrzi makulátlan mérlegét a könnyűsúlyú kubai reménység Felix Verdejo, miután Lomachenkóhoz hasonlóan az ötödik felvonásban megállította aktuális ellenfelét Juan Jose Martinezt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr828802014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása