Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

David Haye előtt bokszol Shannon Briggs

2016. május 12. - C2C

Az Ágyú eddig mindent megtett a ringen kívül, hogy felkeltse Haye figyelmét, de a szájkarate után eljött az idő, hogy a ringben bizonyítson és Briggs a korábban nagy ígéretnek tartott Alexander Dimitrenko ellen lép szorítóba. 

shannon-briggs-american-heavyweight_3431735.jpg

Shannon Briggs (59-6-1, 52KO) 2010-ben vonult nyugdíjba, amikor Vitalij Klitschko alaposan átrendezte a sokáig utolsó amerikai nehézsúlyú világbajnok arcát. Azóta Deontay Wilder ismét világbajnoki címet szerzett Amerikának, de a már 44 esztendős Briggs is szeretne kapni még egy lehetőséget. 

Igaz, Briggs leginkább arról volt híres az utóbbi időben, hogy a legváratlanabb helyeken tudott felbukkanni és mára már elhíresült "Let's Go Champ!" szlogenjével üldözte leginkább Wladimir Klitschkót, de újabban David Haye is egyre többször került a célkeresztbe

Az 'Ágyú' becenevű bunyós a sok dumálás mellett, azért próbált aktív maradni és visszatérése óta nyolc győzelmet is begyűjtött, ráadásul ezekből mindössze egy ment el a pontozókig, a többit Briggs az első vagy a második menetben lezárta. Köztük volt a Petrányi Zoltán elleni találkozó is, mely szintén az első menetben ért véget. 

Miután Klitschko a Tyson Fury elleni meccset választotta, aminek ugye érkezik a visszavágója is, Briggs új lehetőségek után nézett. Így jött a képbe David Haye, aki május 21-én lép ringbe Londonban és korábban már ígéretet tett, hogy ha Briggs bokszol az undercardban és győz, akkor lehet szó kettejük találkozójáról is. 

Briggs ennek megfelelően Haye előtt fog szorítóba lépni, méghozzá a jó mérlegű Alexander Dimitrenko (38-2, 24KO) ellen. Dimitrenkót sokáig nagy ígéretnek tartották, de a fontosabb mérkőzéseit elveszítette Eddie Chambers, illetve Kubrat Pulev ellen.

Visszatérése óta egyértelműen Dimitrenko számít a legszínvonalasabb és egyben legveszélyesebb ellenfélnek Briggs számára, de ha sikerül győznie a korábbi amerikai világbajnoknak, akkor az év második felében megkaphatja a David Haye elleni lehetőséget is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr88685992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása