Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

44 évesen még világbajnoki álmokat kerget Shane Mosley

2016. március 28. - C2C

A korábbi többszörös bajnok Mosley, több mint 20 éve űzi profiként a bunyót és most 44 évesen kapott még egy lehetőséget, hogy interim, azaz ideiglenes világbajnoki címért bokszoljon májusban. Ez azt jelenti, hogy ha győzni tud, valamikor a jövőben még kaphat egy lehetőséget a WBA aktuális váltósúlyú világbajnoka ellen.

Mosley (49-9-1-(41KO)) az elmúlt években ugyan nem mutatott valami sokat, amivel kiérdemelné ezt a pozíciót. Azóta, hogy 2013-ban bejelentette a visszavonulását, tavaly kétszer is visszatért a ringbe, először augusztusban egy nevetséges mérkőzésen verte meg a jócskán formán kívüli Ricardo Mayorgát, decemberben, pedig a másodvonalas Patrick Lopezt állította meg a tizedik menetben. Utolsó komolyabb ellenfele Anthony Mundine volt és Mosley gond nélkül ki is kapott az ausztráltól.

Május 28-án, viszont az arizonai, Glendale városában Mosley bizonyíthatja, hogy van még cucc a pincében mégpedig a WBA 147 fontos ranglistáján első helyen kiemelt David Avanesyan (21-1-1-(11KO)) ellen. A 27 éves, orosz bunyósnak mindössze egy veresége van és bár nem volt még komolyabb ellenfele, Mosley legyőzésével biztosan kijutna neki is némi rivaldafény. 

Mosley ha győz elvileg mehetne a júniusi Keith Thurman vs. Shawn Porter meccs győztese ellen, aminek a világon semmi értelme, hiszen bármelyik bunyós is nyer az túl erős, túl gyors és túl fiatal lesz a veteránnak. Ha viszont kikap ideje lenne végleg elköszönni a sportágtól. Mindenesetre Mosley semmit nem bíz a véletlenre és nemrégiben felfogadta a korábbi világbajnok Roberto Durant edzőjének.

mayweather-shane-mosley-southpaw_3296577.jpg

A Manny Pacquiao és Floyd Mayweather ellen is vereséget szenvedő Mosley mindenesetre magabiztosan várja a májusi összecsapást és elmondása szerint nem pusztán győzni, hanem meg is akarja semmisíteni ellenfelét. Reméljük, azért "Sugar" nem tervezi, addig elhúzni a karrierjét, mint Bernard Hopkins, aki most, 51 évesen készül utoljára a kötélnégyszögbe lépni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr368532056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása