Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Az éjjel ismét világbajnok lehet Manny Pacquiao

2016. november 05. - C2C

Sikeresen lezajlott a mérkőzés előtti hivatalos mérlegelés, vagyis minden kész áll, hogy hazai idő szerint vasárnapra virradóra újra világbajnoki öv díszelegjen a filippínó derekán. 

pacquiao-vargas-weigh-in.jpg

Bő féléves kihagyás után ma éjjel ismét kötelek közé lép a 37 éves Manny Pacquiao (58-6-2, 38KO), méghozzá a WBO váltósósúlyú világbajnok, Jessie Vargas (27-1, 10KO) ellen. A találkozóra Las Vegasban, a Thomas & Mack Centerben kerül sor, tegnap pedig megtartották a mérkőzés előtti hivatalos mérlegelést, melyen mindkét résztvevő sikeresen, a váltósúly felső határát jelentő 147 fontos értéken belül mért be. 

Az ezúttal a kihívó szerepkörében tetszelgő Pacquiao 144.8, míg a bajnok Vargas 146.5 fonttal abszolválta a procedúrát. A súly most egyik bunyós számára sem jelenthet előnyt, ellenben Vargas oldalára írható, hogy jóval magasabb, valamint több mint tíz évvel fiatalabb a filippínónál, aki viszont tapasztalat terén tudna mit mesélni ellenfelének. 

A gálán, melyet magyar idő szerint hajnali 3 órától élőben közvetít a Sport1 csatorna, ringbe lép még a WBO nagyharmatsúlyú bajnoka, a szintén filippínó Nonito Donaire (37-3, 24KO), hogy kockára tegye címét a veretlen, Jessie Magdaleno (23-0, 17KO) ellen, illetve a WBO veretlen, pehelysúlyú bajnoka Oscar Valdez (20-0, 18KO), a kötelező kihívó, Hiroshige Osawa (30-3-4, 19KO) ellen védheti meg a bajnoki övét. Szintén a gálán bokszol a korábbi kétszeres olimpiai bajnok, de a profik táborában csalódást keltő kínai, Zou Shiming (8-1, 2KO) és a profik között debütál a riói olimpián is résztvevő, Teofimo Lopez. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr7311932183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása