Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Megbukott a doppingteszten, elveszítheti nehézsúlyú címét Lucas Browne

2016. március 22. - C2C

A korábbi kidobóember március 5-én, Ruslan Chagaev legyőzésével lett Ausztrália első nehézsúlyú világbajnoka, de nem biztos, hogy sokáig ülhet a trónon.

Lucas Browne (24-0-(21KO)) a Grozny-ban rendezett címmérkőzés tizedik menetében állította meg Ruslan Chagaevet, ezzel nem kis meglepetésre a helyi közönség előtt ünnepelhette, hogy 36 évesen, hazájának első nehézsúlyú világbajnoka lett. Browne-nak ezzel megnyíltak a kapuk még néhány nagy pénzzel kecsegtető mérkőzésre, hiszen Shannon Briggs vagy Tyson Fury is közölte, hogy szívesen kiállna az ausztrállal, akinek első címvédő mérkőzése is be volt már tervezve júniusra, Fres Oquendo ellen.

4186.jpg

Most azonban borulni látszik minden és könnyen elképzelhető, hogy címvédés helyett trónfosztás, büntetés és eltiltás vár a friss nehézsúlyú bajnokra. A VADA közlése szerint Browne vizeletmintájában bukkantak a tiltott clenbuterol nevű anyagra. Browne feltehetőleg kérni fogja egy "B" minta készítését is, ami akár ártatlanságát is bebizonyíthatja, fordított esetben viszont komoly szankciókkal kell szembenéznie a bajnoknak. 

Browne reagált a hírekre, természetesen nem ért egyet és a szükséges jogi lépéseket is fontolóra vette. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr98511804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2016.03.22. 15:59:06

Hat a VADA ellen ugyan tehet jogi lepeseket, csak eselye nincs a sikerre, szoval ezt az övet elbukta, mindegy hogy doppingolt vagy megetetett vele valamit Csecsenföldön.

C2C 2016.03.23. 13:56:39

@Irbisz: Igaz, valószínűleg ez lesz. Csak azért meleg a dolog mert ezt az anyagot leginkább fogyasztáshoz szokták igénybe venni, Browne pedig nehézsúlyúként nincs rá szorulva. Ez persze nem jelenti, hogy ártatlan, a VADA-nak meg valóban magyarázkodhat, de ez a cím már sanszos, hogy bukó.
süti beállítások módosítása