Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Kislánya motiválja a Bronz Bombázót

2016. március 04. - C2C

A WBC veretlen nehézsúlyú világbajnoka Deontay Wilder (36-0-(35KO)) legközelebb kötelező kihívójával az orosz Alexander Povetkin-nel (30-1-(22KO)) kell megmérkőznie, feltéve, ha nem válik meg önként a címétől. Miután Wilder és Povetkin csapata nem tudtak egymással megegyezni, a szervezet versenytárgyalást írt ki, amit az orosz bunyós promótere Andrej Ryabinszky nyert, vagyis az ő feltételeik szerint kell a mérkőzést megrendezni.

Ez könnyen jelentheti azt, hogy a kihívó Povetkin hazai környezetben bokszolhat, ám Wilder nem biztos, hogy túl jól jár Oroszországgal és nem okvetlen a hideg, sokkal inkább a pontozók miatt, vagyis Wildernek valami ahhoz hasonló verést kéne kiosztania, mint amekkorát Wladimir Klitschko szolgált fel Povetkin-nek még 2013-ban. 

A veretlen amerikai azonban tisztán jelezte, hogy az öv feladása nem opció a számára:

Ha azt gondoljátok, hogy feladom a címem őrültek vagytok. Mind elfelejtitek, hogy nem magamnak szereztem meg. Azért nyertem mert megígértem a kislányomnak, hogy világbajnok leszek. Az öv őt illeti és bárhol bárkivel kiállok, hogy biztosan az övé is maradjon.

0109_oag-wilder-daughter.jpg

A Wilder-Povetkin meccsnek még nincs hivatalos időpontja, viszont a versenytárgyalás megnyerésétől számított 90 napon belül - vagyis május 26-ig - létre kell jönnie az összecsapásnak.

A Bronz Bombázó legutóbb januárban ütötte merevre a lengyel Artur Szpilkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr498442530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása