Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Április 9-én lép utoljára ringbe a filippínó klasszis

2016. január 18. - C2C

 Mostanra biztossá vált, hogy Manny Pacquiao április 9-én Las Vegasban az MGM Grand-ben fejezi be több mint húsz éven át tartó emlékezetes pályafutását. Ellenfele az a Timothy Bradley lesz, akivel immáron harmadjára fognak összecsapni. Ez azt jelenti, hogy Pacquiao követi a tavaly szeptemberben visszavonult Floyd Mayweather Jr-t és ezzel az elmúlt korszak két legjelentősebb ökölvívója távozik a sportágtól. 

Pacquiao és Mayweather utolsó mérkőzésében az a közös nevező, hogy mindkét esetben sokan kritizálták az ellenfél választást. Jóval kisebb az érdeklődés Pacquiao utolsó meccse iránt is, mint amit egy ekkora sportoló megérdemelne. DE! A keserű szájíz nem véletlen. A két gigász tavaly májusi összecsapása a vártnál sokkal (és még annál is többel) elmaradt a várakozásoktól. Unalmas, tizenkét meneten át tartó, az Évszázad meccsére teljesen méltatlan összecsapást láthattak a rajongók. Persze a tény, hogy Mayweather és Pacquiao hosszú éveken át tartó szócsatája végre véget ért és az álommeccs létrejött így is elég volt, hogy a sport történetének legnagyobb bevételét termelő mérkőzését hozza. Mayweather simán nyert, a bunyósoktól a szervezőkig mindenki jól megtömte a zsebét, de azon a hétvégén valószínűleg Vegasban még az utolsó hot-dog árus is élete forgalmát termelte. A meccsre egyébként 4.4 millióan fizettek elő, ami szintén rekord.

usp_boxing_mayweather_vs_pacquiao_72793200.jpg

Pacquiao teljesítménye, azon a meccsen sok szurkolónak okozott csalódást, de ami talán még inkább kivágta a biztosítékot a rajongóknál az a mérkőzés utáni magyarázkodás volt. Pacquiao ugyanis sérült válla bokszolta végig a meccset ezt azonban a mérkőzés előtt nem jelentette, a meccs után pedig egyszer elismerte Mayweather győzelmét, máskor sérült vállával próbált mentegetőzni. Visszavágó végül nem lett, Pacquiao vállát sikeresen megoperálták és készen áll, hogy áprilisban egy jobb teljesítménnyel búcsúzzon a sportágtól.

Pacman utolsó ellenfelének kiléte hosszú ideje téma az ökölvívás szerelmesei között. Felmerült többek között a brit Amir Khan neve, az egy súlycsoporttal lentebről érkező veretlen Terence Crawford, a nagydumás Adrien Broner, de Danny Garcia, Saul Alvarez és persze Tmothy Bradley Jr. is. Mondanom sem kell az iménti nevek közül Bradley tűnt a legesélyesebbnek. Canelo ötletnek is nevetséges tekinve, hogy legalább három számmal nagyobb a filippínónál, Khan, Broner és Garcia más promóterhez vannak leszerződve, bár Amir Khan így is sokáig lobbizott a meccsért és Broner is többször elmondta, hogy szeretné a Pacquiao elleni meccset, de végül mindketten hoppon maradtak. Terence Crawford ugyan a Pacquiaot is foglalkoztató Top Rank bunyósa, csakhogy Crawford az a fajta bunyós, akiben nincs még sok pénz, viszont annál nagyobb kockázat, hogy Pacmant egy vereséggel küldje végleg politikai pályára.

Így hát maradt a Timothy Bradley elleni harmadik összecsapás. A két bunyós először 2012 júniusában találkoztak és óriási meglepetésre (és egy kis bírói segítségnek köszönhetően) Bradley megosztott pontozással legyőzte Pacquiaot. A revansra 2014 áprilisáig kellett várni, amikor Pacquiao egy szoros meccsen ugyan, de egyhangú pontozással visszaszerezte a két éve Bradleynek továbbadott WBO váltósúlyú világbajnoki címét.

A Pacquiao vs. Bradley 3 egy sok esetben értelmetlen meccs. Persze Bradley egy kiváló bunyós, aki nemrég, azt a Brandon Riost ütötte, ki akivel Pacquiao végig bokszolta a tizenkét menetet. Ezzel a győzelemmel egyébként Bradley ismét a WBO váltósúlyú világbajnoka lett, vagyis ha más nem Pacquiao egy győzelemmel világbajnokként vonulhat vissza, bár egy ilyen szintű bunyósnál ez már nem sokat jelent. Merthogy sokan a világbajnoki cím ellenére nem egy olyan bunyós ellen szeretnék búcsúztatni Pacmant, akivel korábban már többször is találkozott. Pacquiao négyszer bokszolt nemezise Juan Manuel Marquez ellen, most harmadjára fog Bradley ellen és az elmúlt öt évben csak Brandor Rios és Chris Algieri ellen bokszolt úgy, hogy az nem egy visszavágó. Nem valami nagy nevek így van. Persze, mondhatjuk, hogy legalább összejött a Mayweather elleni meccs, de ez így azért mégsem az igazi. 

Pacquiao akár Khan akár Broner ellen nagyobb érdeklődést váltana ki, mint harmadjára Bradley ellen. Broner egy showman, aminek köszönhetően biztos izgalmas lett volna a meccs felvezetése, Khan pedig korábban Pacquiao edzőtársa volt, így már ennek köszönhetően is érdekes lenne az a találkozó. Jó azért a brit nem egy rossz bunyós és nem utolsó sorban sokan szerették volna Khant két vállra fektetve látni Pacquiao ellen. Vagyis az előfizetők szívesebben fizettek volna bárki másért, mint hogy harmadjára nézzék ugyanazt a meccset. 

Bár maradéktalanul nem lehetünk elégedettek Manny Pacquiao utolsó meccsével, de sokkal szomorúbb az, hogy egy korszak véget ért és nem csak egy fantasztikus ökölvívót, de egy nagyszerű sportembert kell elbúcsúztatnunk. Pacquiao a sportág arca volt, az egész világon szerették őt, hiszen egy rendkívül szerény és alázatos ember, amiből nincs túlkínálat jelenleg a bunyóban. Eredményeiről, illetve a sporton kívüli életéről sokáig lehetne beszélni, hiszen a 37 éves bunyós öröksége és helye az Ökölvívó Hírességek Csarnokában megkérdőjelezhetetlen. Legutolsó nyilatkozata szerint áprilisi meccse lesz az utolsó, utána teljes idejével politikai karrierjére szeretne koncentrálni.

131124012659-manny-pacquiao-rios-win-horizontal-gallery.jpg

Április 9-én, tehát Las Vegasban, az MGM-ben egy legenda útja véget ér és az is eldől, hogy a Pacquiao vs. Bradley trilógiának ki lesz a győztese, illetve, hogy Pacquiao világbajnokként vagy egy vereséggel búcsúzik a kötélnégyszögtől. Vagy ha nyer Bradley, jöhet egy negyedik meccs??

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr728283540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása