Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Vitali Klitschko vérbosszúra szomjazik

2017. október 12. - C2C

Az idősebbik Klitschko nagyon szívesen visszatérne a nyugdíjból, hogy megbosszulja fivére vereségét.

nintchdbpict000320342072.jpg

Nem ez lenne az első olyan eset, amikor az egyik ukrán megbosszulja a testvérét. Vitali Klitschko még 2000-ben szenvedett kiütéses vereséget, Chris Byrd ellen, de alig hat hónapra rá jött Wladimir, és revansot vett. A dolog pedig működik fordítva is. Corrie Sanders 2003 márciusában ütötte ki Wladimirt, egy év múlva viszont jött a tesó és a vele járó vendetta. 

Szóval azok a szerencsés bunyósok, akik mindkét ukrán ellen harcba szálltak, legalább az egyiktől kikaptak. Hacsak nem mindkettőtől, mint Samuel Peter. De a lényeg az, hogy a Klitschkók szeretnek egymás vereségéért bosszút állni, a téma pedig roppant releváns, azok után, hogy Wladimir egy kitűnő és látványos meccsen kiütéses vereséget szenvedett, Anthony Joshuától. 

Bátyja természetesen ott volt a felkészülés alatt, valamint testvére sarkában is a meccsen, ezért érez némi felelősséget, Wladimir kudarcáért. Vitali most negyvenhat éves, jelenleg politikai körökben tevékenykedik, és még nem kacérkodott a visszatérés gondolatával. Még a Tyson Fury elleni meccs után sem, pedig az is egy kitűnő alkalom lehetett volna, hogy újra beindítsák a családi bosszúbizniszt. 

Egy Joshua elleni meccs a legnagyobb kívánságom jelenleg. Úgy érzem meg tudnám verni, mert muszáj hazahoznom a családnak az öveket. 

Vitali utoljára 2012-ben lépett kötelek közé, és verte simán négy menetben, Manuel Charrt. Azóta rendre segédkezik testvére felkészülésében és a meccsek alatt is ellátja tanácsokkal, ami viszont mint kiderült, a Joshua elleni meccsen semmi jót nem jelentett. 

Kicsit bűnösnek érzem magam, mert miután Wladimir leütötte Joshuát a hatodik menetben, azt tanácsoltam neki, hogy ne legyen túlságosan aktív. Arra számítottam, hogy egy ilyen nagy izomtömegű bunyós nem fog tudni hamar regenerálódni. Borzasztóan meglepett, hogy Joshua milyen hamar összeszedte magát, és kiütötte Wladimirt. Ha nem tanácsolom azt, hogy vegyen vissza a tempóból, lehet, hogy be tudta volna fejezni a meccset a testvérem a leütés után. 

Bőven van benne igazság, mivel Wladimir indokolatlanul passzívvá vált, miután elkapta Joshuát, pedig addig kellett volna ütnie a vasat, amíg meleg. Lehet, akkor se fejezi be a meccset, de mint kiderült, így járt a legrosszabbul. 

Az idősebbik Klitschkót tehát a bosszú hajtja, de nem titkolja azt sem, hogy maga a bunyó is hiányzik neki:

Nagyon hiányzik a boksz. Mindig helye lesz a szívemben, mivel egy hatalmas lökést és rengeteg lehetőséget adott egész életemben. 

Anthony Joshua amúgy október 28-án teszi kockára WBA-IBF-IBO nehézsúlyú címeit, Kubrat Pulev ellen, akit 2014-ben Wladimir már elpusztított.

 (Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4212958069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása