Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Ennél egyértelműbben nem lehet győzni

2016. szeptember 10. - C2C

Daniel Jacobs leütötte ellenfelét, akit abban a pillanatban a mérkőzésvezető is leléptetett, miközben még a törölközőt is bedobták. De világbajnoki címet ünnepelhet Adrien Broner is. Igaz nem a sajátját. 

1-jacobs-vs-mora-ii_09_09_2016_fight_andy-samuelson-_-premier-boxing-champions-1.jpg

A Gennady Golovkin vs. Kell Brook mérkőzés árnyékában tegnap este a pennsylvaniai Reading városában is középsúlyú címmérkőzést rendeztek, melyen a WBA "rendes" bajnoka, Daniel Jacobs (32-1, 29KO) játszi könnyedséggel védte meg címét, a "latin kígyó", Sergio Mora (28-5-2, 9KO) ellen. 

A két bunyós már tavaly augusztusban is találkozott egymással, akkor két menetbe is sikerült izgalmakat csempészni, hiszen az első felvonásban mindkét bunyós találkozott a padlóval. A második menetben az akkor már világbajnok Jacobs ismét padlóztatta ellenfelét, akinek a leütésnél a térde is komolyan megsérült, így amellett, hogy Mora nem tudta folytatni a küzdelmet, még kicsivel több mint egy éves kihagyásra is kényszerült, melyből rögtön Jacobs ellen térhetett vissza.

A bajnok se bokszolt azóta sokat, hiszen Jacobs decemberben alig 85 másodperc alatt ütötte ki Peter Quillint. 

Ezúttal azonban elmaradtak az izgalmak, és Jacobs végig simán verte a kihívót, akit akkor ütött le, amikor nem szégyellte. Végül Mora a negyedik és az ötödik felvonásban egyszer, a hetedikben pedig még háromszor került a padlóra, így nem csoda, hogy az utolsó - ötödik - leütésnél már a vezetőbíró is le akarta léptetni a kihívót, de ugyanabban a pillanatban Mora segítői is bedobták a törölközőt. 

Jacobs ezzel a győzelemmel elméletileg a WBA "szuper" bajnok Gennady Golovkin kihívója lett, így papíron a közeljövőben az a párosítás is létrejöhet, de egyelőre ne szaladjunk előre, hiszen ma este bokszol a kazah is.

A főmérkőzés előtt látványos és kiélezett összecsapáson, végül megosztott pontozással megszerezte első világbajnoki címét a könnyűsúlyú ígéret Robert Easter Jr. (18-0, 14KO). Ellenfele a ghánai Richard Commey (24-1, 22KO) volt, aki a nagy pofonokhoz és a látványos küzdelemhez is nagy elánnal asszisztált, sőt a nyolcadik menetben még számolni is kellett az amerikaira, aki végül 115-112, 114-113, 113-114 arányban elhódította az IBF bajnoki címét.

Easter Adrien Broner nagy cimborája, ráadásul Broner "About Billions" nevű promóciós vállalkozását erősíti, ahol jelenleg Easter az egyetlen világbajnok, hiszen Broner legutóbb hiába győzött, a címét már a mérlegelésen elvesztette, nemrég pedig 30 napos elzárása után szabadult, és készül a visszatérésére.  

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr4511692647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása