Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Izgalmas csatát hozott a váltósúlyú rangadó

2016. június 26. - C2C

Keith Thurman és Shawn Porter gyerekkoruk óta ismerik egymást, jó barátságot ápolnak, de szombat éjjel Brooklynban egymás skalpjáért csaptak össze. Nem finomkodtak, kőkemény küzdelmet és tizenkét meneten át tartó ütészáport láthatott a közönség, mely végén szűken a bajnok Thurman maradt a trónon.

thurman-porter_news_6-25-16_0.jpg

Megtelt a brooklyni Barclays Center tegnap éjjel a váltósúly két talán legjobb ökölvívója tiszteletére. Keith Thurman (27-0, 22KO) és Shawn Porter (26-2-1, 16KO) már amatőr koruk óta ismerik egymást, edzettek is együtt, ám tegnap este keresztezték egymás útját és Thurman WBA váltósúlyú címéért csaptak össze. A világbajnoki övön túl sokkal több volt a terítéken, hiszen mindkét bunyós szeretné betölteni a Floyd Mayweather által hátrahagyott űrt az egyik legsűrűbb és legnézettebb súlycsoportban.

A csata a várakozásoknak megfelelően igazi ringháborút hozott és az első gongszótól az utolsóig kőkemény küzdelmet láthattunk. Porter próbált nyomulni előre és a kötelekhez préselni ellenfelét, hogy ott mindegy milyen fajta ütéssel, de bombázhassa Thurmant. Porter jól dolgozott testen és ismét sikerült elnyűhetetlen munkatempójáról tanúbizonyosságot tennie, de Thurman jól védekezett és kontráival többször keményen eltalálta a kihívót.

A kemény összecsapás nyomai mindkét öklöző arcán megmutatkoztak, de fáradtságnak nem nagyon volt nyoma és a két bunyós a mérkőzés legvégéig küzdött, mindent kiadtak magukból, amivel leginkább a közönség lett gazdagabb. A pontozóbíróknak igazán nehéz dolguk volt, hiszen míg Porter volt az agresszor, addig Thurman számlájára könyvelhettük el a tisztább, keményebb találatokat és az ilyen különböző stílusú csaták találkozásánál sosem könnyű győztes hirdetni. Ezúttal sikerült és a bírák összességében úgy gondolták, hogy a kihívó nem tett annyit, hogy elvegye a veretlen bajnok övét és szűken mindhárom ítész 115-113 arányban Thurmant hozta ki a mérkőzés győztesének. 

A szurkolók azért maradéktalanul nem voltak megelégedve, talán egy döntetlent igazságosabbnak gondoltak volna, de amikor a mérkőzés utáni interjúk alatt szóba került a visszavágó lehetősége egyértelműen jelezték, hogy nem lenne ellenükre még egyszer megnézni a két váltósúlyú harcos összecsapását. 

A találkozó szorosságát mutatja az is, hogy a statisztikák szerint a két bunyós közel ugyanannyi tiszta találatot mért egymásra. Ez alapján Thurman bizonyult jobbnak mindössze egy találattal (236-235).

Thurman és Porter súlycsoportjuk legjobb ökölvívóinak számítanak és a tegnapi összecsapás is jól mutatta, hogy a legjobbnak a legjobb ellen kell küzdenie és ezekből a párosításokból emlékezetes, nagy csaták kerekedhetnek - mint a tegnapi is - és akkor a rajongók is maradéktalanul meglesznek elégedve.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr698844532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása