Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Sorsdöntő visszavágó, ahol garantált a puskaropogás

2016. március 09. - C2C

Bár hivatalosan még semmi nem lett bejelentve, erősen valószínűnek tűnik, hogy április 30-án megnézhetjük a 2011-es év legjobb mérkőzésének a visszavágóját. Jöhet az Andre Berto vs. Victor Ortiz 2.

Azon a találkozón az akkor még veretlen Berto (30-4-(23KO)) a WBC váltósúlyú övét tette kockára a jóval esélytelenebbnek tartott Ortiz (31-5-2-(24KO)) ellen. A mérkőzés igazi tűzijátékot hozott, mindkét bunyós kétszer is meg kóstolta a padlót, de végül a pontozókig mentek, ahol Ortiz győzött egyhangúlag. 

Ortiz karrierje azóta csúnya mélységeket vett. Kikapott Floyd Mayweather-től egy ostoba hiba miatt, Josesito Lopez eltörrte az állkapcsát, majd Luis Collazo is kiütötte két menet alatt. Nem hangzik valami jól. Nem is erőltette a bunyót, elkezdett színészkedni és a ring helyett inkább táncos vetélkedőkön, valamint a mozivásznon próbálta ki magát. Legutóbbi két meccsét ugyan megnyerte. de színvonaltalan bunyósok ellen. 

Andre Berto sem áll sokall jobban. Az Ortiz elleni veresége óta hat meccsből mindössze hármat nyert meg, Jesus Soto Karass kiütötte őt és Robert Guerrero ellen is igen csúnya veréssel hagyta el a szorítót. Ráadásul ő is sokat szenvedett sérülésekkel. Mondjuk Josesito Lopezt legalább kiütötte, de az elmúlt évekből az volt az egyetlen korrekt teljesítménye. Berto szintén megkapta a lehetőséget Mayweather ellen, de főként csak asszisztálni tudott Money visszavonulásához és nagyon simán kikapott. 

fight-action-13-1024.jpg

A két bunyós már régóta szeretné a visszavágót és évek óta osztják egymást a közösségi oldalakon. Többször már meg is állapodtak egymással, egyszer azonban Berto sérülése miatt nem jött össze, egyszer pedig azért mert Berto megbukott tiltott szerek használata miatt. Ennek fényében az első gongszóig ne vegyünk semmit se biztosnak, de Ortiz már most ígéri, hogy ezúttal idő előtt végezni fog.

 

Ortiz alázata és a mentalitása nem kicsit megkérdőjelezhető, de emellett egy remek ökölvívó, aki még mindig nagyon fiatal és ha fejben is sikerülne összeszednie magát egy nagyon veszélyes tényező lehetne váltósúly környékén. Berto ugyan már nem fiatal, de még őt se kell leírni, bár az utóbbi években mutatott teljesítményét elnézve neki sincs könnyű dolga. 

Ha összejön a meccs, mindkét bunyós számára sorsdöntő lesz. Egy vereség után mindkettejük karrierje ismét mély gödörbe kerülhet. Egy győzelem viszont komoly kapukat nyithat meg. A tűzijáték pedig garantált.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr848452266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása