Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

36 millió dolláron osztozhatnak Klitschkóék

2016. október 17. - C2C

Elvileg minden akadály elhárult, hogy decemberben Anthony Joshua ellen bokszolhasson az ukrán. Mindketten vastagon megtömhetik a zsebeiket. 

joshua.jpg

Miután Tyson Fury kikerült a képből, Wladimir Klitschko (64-4, 53KO) december 10-én, Manchesterben térhet vissza a kötelek közé az IBF bajnok, Anthony Joshua (17-0, 17KO) ellen. Klitschko a tavalyi Furytól elszenvedett veresége után nem teszi alacsonyabbra a lécet, ugyanis Joshua eddigi tizenhét meccsét mind megnyerte, ráadásul minden esetben kiütéssel diadalmaskodott. 

Joshua promótere, Eddie Hearn szerint a felek mindenben megállapodtak, és a hivatalos bejelentésre a héten sor is kerülhet. Ami még nem tiszta, hogy a találkozón hány világbajnoki címért bokszolhatnak majd a résztvevők, mivel Joshua IBF címe mellett a Fury által hátrahagyott WBA öv is a terítékre kerülhet. Az sem volt egyértelmű, hogy Amerikában melyik csatorna tűzheti majd a képernyőjére az összecsapást, mivel Klitschko az HBO-val, míg Joshua a Showtime-mal áll szerződésben, de Eddie Hearn szerint ebben a kérdésben végül sikerült közös nevezőre jutniuk. 

Klitschko azt is bevállalta, hogy a 2012-es szupernehézsúlyú olimpiai bajnok Joshua otthonában, az Egyesült Királyságban, pontosabban Manchesterben legyen az összecsapás. Eredetileg a Fury elleni visszavágót is itt rendezték volna, de az ukránnak a decemberi időpontra Hamburgban is le volt foglalva egy csarnok, amire végül úgy néz ki nem lesz szükség.

Klitschko és Joshua egyébként nem ismeretlenek egymás számára. Korábban Joshua már segítette az ukrán felkészülését, és mindig is barátságosan, tisztelettel nyilatkoztak egymásról. Kérdés, hogy ez a viszony mennyire maradt meg, amikor a szerződés anyagi részét tárgyalták, mivel a hírek szerint a két bunyós között 36 millió dollár kerül majd kiosztásra, ám azt nem tudni, hogy ebben a felek milyen arányban osztozhatnak.

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr5611817393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása