Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Egy tiszta ütés talált, de az csontot tört

2016. július 17. - C2C

A Guillermo Rigondeaux vs. James Dickens meccsen szinte semmi érdemleges nem történt, leszámítva egy kegyetlen balost, ami eltörte Dickens állkapcsát és eldöntötte az összecsapást.

1-rigondeauxdickens_hoganphotos3.jpg

A kétszeres olimpiai aranyérmes Guillermo Rigondeaux (17-0, 11KO) szombaton este Cardiffban lépett ismét kötelek közé, hogy megvédje WBA kispehelyesúlyú szuperbajnoki címét. A kubai klasszis ellenfele a jó mérlegű James Dickens (22-2, 7KO) volt.

Rigondeaux az elmúlt néhány évben rengeteg kritikát kapott, hogy hiába ő számít az egyik legképzettebb, legtechnikásabb ökölvívónak a mezőnyben, sajnos az ő mérkőzésein is szoktak a legtöbben elaludni, hiszen a kubai rendkívül óvatosan bokszol és többnyire csak annyit tesz, amennyi a győzelemhez szükséges. Ezzel persze nem lenne semmi baj, csak Rigondeaux legutóbbi néhány mérkőzése már-már botrányosan unalmasra sikeredett és ezt a szurkolók is jelezték, vagy füttyszóval vagy úgy, hogy mire a találkozó véget, addigra nekik már hűlt helyük volt.

Tegnap este ezzel nem volt gond, ugyanis hiába indult lassan, tapogatózóan a találkozó és a kevés indított ütéstől a szurkolók már kezdhettek mozgolódni a székeikben, a második felvonásban Rigondeaux végre talált egy pontos, kemény balossal. 

A menet véget ért, majd általános meglepődésre a találkozó is, miután Dickens ringsarka jelezte, hogy az angol bunyós nem képes folytatni a küzdelmet. A diagnózis: törött állkapocs.

Rigondeaux lehet, hogy sok bokszrajongó számára nem elég látványos, de egy igazi hidegvérű gyilkos, aki most is bizonyította, hogy ha nem is üt sokat egy meccsen, egy precíz találat elég ahhoz, hogy lezárja az összecsapást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr658896424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2016.07.25. 17:06:15

Akkor üssön hamarabb ekkorát, zárja le hamarabb a meccseket, ha ennyit nem képes megérteni, akkor sajnos érthető hogy zsákutcában a karrierje.
süti beállítások módosítása