Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Pikáns csatát ígér a boksz Bajnokok Ligájának elődöntője

2017. október 19. - C2C

Végre egy torna, ahol senki nem tudja kivágni magát a következő ellenfele elől. A legjobb négy között rögtön lett is egy jó angol belharc, ahol a nagypofájú reménység bizonyíthatja, hogy milyen fából faragták. 

455624b800000578-4981742-groves_will_now_face_chris_eubank_jnr_in_the_semi_finals_of_the_-a-2_1508048796714.jpg

Kezdjük azzal, hogy mi ez a World Boxing Super Series, aminek néhány eseményéről már a Facebookon is beszámoltam, de mégsem kap a verseny különösebben nagy visszhangot. Ennek az a roppant egyszerű oka, hogy két haldokló súlycsoportban rendezik meg a WBBS tornát, ami miatt az érdeklődés közel sem verdesi a plafont, kis hazánkban meg aztán pláne. 

A WBBS-t sokan az ökölvívás Bajnokok Ligájaként, vagy szebben mondva a Bajnokok Tornájaként emlegetik. Az alapkoncepció roppant egyszerű. Adott nyolc bunyós, akiket összesorsolnak a negyeddöntőben, a győztes mindig továbbjut, végül pedig lesz egy bajnok. Értelemszerűen a bajnok nemcsak a torna győztese lesz, de annak függvényében, hogy hány világbajnok írt alá a tornára, még néhány bajnoki övvel is gazdagodhat. 

Ahogy írtam két kevésbé pezsgő súlycsoportban zajlanak az események: az egyik a nagyközépsúly, a másik a cirkáló. Ami nekünk valamennyire most érdekes lehet az a nagyközépsúly első elődöntője. Itt ugyanis Chris Eubank Jr. és George Groves fognak megmérkőzni a döntőbe jutásért. 

Nem azt mondom, hogy ez az a meccs, ami miatt dobni kell a szombati éjszakázást, és hajnalban a számítógép előtt valami akadozó orosz streamen kéne követni a meccset, de néhány sort azért megér. 

A kis Eubank ugyanis köztudottan hatalmas ígéret, és hiába van már egy veresége Billy Joe Saunders ellen, azóta szépen ível felfelé a karrierje, és nem csak a győzelmeket szállítja, de alkalomadtán azért egészen pofás dolgokra is képes. Legtöbb meccsén általában jön a kiütés is, igaz, a rutinos öreg Arthur Abraham ebből a szempontból kifogott rajta, és végigállta a meccset. Legutóbb viszont, Avni Yildirimet gyönyörűen elintézte a torna negyeddöntőjében

Potenciál bőven van benne, főleg ha megnézzük miből épül fel a srác karaktere: beképzelt, imád ugatni és beszólogatni, emellett viszont látványos, offenzív stílusban bokszol. Gyors, de nincs híján ütőerőnek sem. És ott a papa, a legendás, Chris Eubank, aki edzőként is rajta tartja szemét fián. A srác pedig tud bicskanyitogatóan ellenszenves lenni, ezért aki nem azért nézi, mert kedveli, az azért, mert utálja. De így is, úgy is beszélnek róla, és ha világszinten még nem is, de Angliában már gyakran központi téma a fiatalabbik Eubank. 

Ellenfele a legjobb négy között a szintén angol, George Groves lesz, aki a múlt héten, Jamie Cox negyedik menetes kiütésével jutott az elődöntőbe. Groves leginkább a Carl Froch elleni meccseiről lehet ismerős. Először egy sok vitát gerjesztő meccsen kapott ki úgy, hogy fölényben bokszolt és a meccs elején padlóra küldte Froch-t. A befejezést azóta is vitatják, mivel a mérkőzésvezető indokolatlanul szüntette be meccset egy Froch-akciót követően. A visszavágóra aztán teljes lázba jött Anglia és sikerült a Wembleyt is megtömni. A találkozó egy azóta is emlékezetes Froch kiütéssel zárult, aki bosszút állt, majd vissza is vonult. 

Groves azóta próbálja egyenesbe tenni a karrierjét, amiben nem segített, hogy simán kikapott Badou Jacktől, viszont több veresége nincs, ellenben begyűjtötte olyan bunyósok skalpját, mint Martin Murray vagy Fedor Chudinov. Senki nem mondja, hogy ezek értékes győzelmek voltak, de legalább jelezte velük, hogy még itt van és lehet vele számolni

Vagyis elméletben minden adott, hogy Eubank és Groves egy jó meccset hozzanak le, látványos és hangos felvezetéssel a ringen kívül, és remek küzdelemmel a csatatéren. Helyszín még nincs, az időpont pedig valamikor január-február környékén lesz, de azt már most mindketten leszögezték, hogy a másiknak esélye sincs. Ellenben a fogadóirodák azért biztosabbra veszik Eubank győzelmét. 

Ami a torna másik ágát illeti, Callum Smith sima pontozásos győzelmet aratott Erik Skoglund ellen, míg a negyedik negyeddöntőre, Juergen Braehmer és Rob Brant között kerül sor október 27-én. Azaz egy gyors tippelést követően erősen érik, hogy Callum Smith ezen az ágon döntőbe jut, ahol Eubank vagy Groves várhat rá. Tony Bellew szerint teljesen mindegy, hogy kivel találkozik Smith a döntőben, nála ugyanis minden esetben ő a favorit.

(Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr8912991624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása