Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Küldetés teljesítve: Andre Ward szögre akasztja a kesztyűit

2017. szeptember 22. - C2C

Ennyi volt. Olimpiai aranyéremmel, a profik közt két súlycsoportot meghódítva, veretlenül vonul vissza a bunyós, aki talán nem is emlékszik, hogy milyen érzés veszíteni.

andre-ward.jpg

Váratlanul érte a bokszvilágot, hogy Andre Ward 33 évesen (32-0,16KO) bejelentette: felhagy a profi bunyóval.

Ward arra hivatkozik, hogy tízéves kora óta benne van a sportban, óriási sikereket ért el, viszont a sok sérülés miatt – melyek főleg az elmúlt években sújtották – már nem tud olyan minőségben felkészülni, mint korábban.

Karrierje korán beindult, és nagyon hamar felfigyeltek rá. Konkrétan nem tudott kikapni. Bár erről több forrást is lehet találni, de a legvalószínűbb, hogy 1998-ban egy kansasi National Silver Gloves versenyen hagyta el utoljára úgy a szorítót, hogy nem az ő kezét emelték a magasba.

13 éves volt.

Onnantól viszont nem volt megállás. Az egyik legsikeresebb amatőr bunyós lett. 2004-ben félnehézsúlyban az athéni olimpián is aranyérmet szerzett.

Majd profinak állt, és ott sem talált legyőzőre. Kipucolta a nagyközépsúlyt, megnyerte a Super Six tornát, olyan bunyósokat legyőzve, mint Mikkel Kessler, Arthur Abraham vagy éppen Carl Froch a döntőben.

MISSION ACCOMPLISHED ✌� Link in bio...

Andre Ward (@andresogward) által megosztott bejegyzés,

Verte Chad Dawsont és Edwin Rodriguezt is, aztán felment félnehézsúlyba, ahol néhány bemelegítő meccs után kiállt a súlycsoport rémével, az akkor még veretlen, Sergey Kovalevvel.

Az első meccsük azóta is vita tárgya. Ward a második menetben a padlót is megjárta, aztán kiismerte ellenfelét, a találkozó második fele meg már az övé volt. Végül szűk egypontos, de egyhangú döntéssel őt hozták ki a pontozók.

Sokat nem kellett várni a visszavágóra sem, ahol már az történt, amit a többség várt. Ward tökéletesen ismerte Kovalev stílusát, ringintelligenciája alapból az egyik legnagyobb erénye, így hibátlanul elkerülte az orosz bombáit, ő pedig testütésekkel szépen megtörte ellenfelét.

A nyolcadik menetben végül technikai KO-val zárta le a meccset.

Két súlycsoportot is meghódított, a legtöbb öv ott lógott a derekán, bár lehetőségei még így is lettek volna. Akár Adonis Stevenson, akár Badou Jack ellen szívesen megnézték volna a rajongók. Ám, ő más döntést hozott.

Persze, nagy pénzzel ne fogadjunk arra, hogy végleges a visszavonulás. Volt ő már inaktív sokáig, aztán onnan is vissza tudott mászni az elitbe. Szóval lehet, hogy pár év múlva hallunk még róla, ha viszont nem, akkor egy nagyszerű bunyóssal lettünk kevesebbek.

I'm just glad I was in the era to witness your career big bro the game will truly miss you....#SOG #AW

Adrien AB Broner (@adrienbroner) által megosztott bejegyzés,

(Ha tetszett a cikk, és további érdekességekkel is találkoznál az ökölvívás világából, kövesd az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr1412886874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása