Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Márciusban lesz a meccs, de már elcsattant az első pofon

2016. november 30. - C2C

A korábbi nehézsúlyú világelső David Haye és a jelenlegi cirkálósúlyú bajnok Tony Bellew csak tavasszal találkoznak a ringben, de már az első sajtótájékoztatón megmutatták, mennyire nem bírják egymást. Izgalmasnak ígérkezik a meccs felvezetése. 

nintchdbpict0002857631061-e1480507568949.jpg

Hiába lobbizott kőkeményen Shannon Briggs, hogy kapjon egy lehetőséget a néhai cirkáló- valamint nehézsúlyú világbajnok David Haye (28-2, 26KO) ellen, a brit végül honfitársa, a WBC cirkálósúlyú bajnok Tony Bellew (28-2-1, 18KO) ellen fog ringbe lépni március 4-én, a londoni O2 Arénában. 

Bellew legalább annyira szeretett volna Haye ellen bokszolni, mint Briggs, főleg amióta októberben sikeresen megvédte címét, majd a meccs után majdnem nekiugrott a ring mellett álló Haye-nek. A szájkarate azóta tart, most azonban végre szemtől-szembe kerültek a hivatalos sajtótájékoztatón, ahol alig pár másodperc elég is volt, hogy az ordibálás átmenjen lökdösődésbe, és Haye egy villámgyors balhoroggal megkínálja ellenfelét. A feleket persze azonnal szétválasztották, de messze van még a március, szóval lehet még izgalmakra számítani a mérkőzés felvezetése kapcsán. 

A mérkőzéssel kapcsolatban egyébként sok kritika érte Haye-t, hogy miért egy cirkálósúlyú ellenféllel szemben akar emberkedni, aki néhány éve még félnehézsúlyban bokszolt, és már ott sem tudott mihez kezdeni a nagyütő Adonis Stevenson ellen, ezért igencsak kérdőjeles, hogy a királykategóriában mennyire fogja bírni a pofonokat.

Haye hátránya egyedül a kihagyás lehet, mivel egyszer már visszavonult, és idei visszatérése óta csak hurkákat vert meg, akikkel szemben Bellew mindenképp minőségi ugrást jelent, bár lehet férfiasabb lett volna egy vérbeli nehézsúlyút választani. 

Mindenesetre a meccset elég nagy érdeklődés övezi, főleg Nagy-Britanniában, ahol komoly rajongótábora van mindkét öklözőnek. Bellew a sajtótájékoztatón kapott balosról csak annyit mondott, hogy reméli ellenfele azért keményebb ütésekre is képes, mert ezt nem nagyon érezte, míg Haye még korábban Bellew színészi karrierjét vette elő, aki az idei Creed című Rocky spin offban játszotta a főszereplő ellenfelét. Haye jelezte, hogy Bellew ne is reménykedjen Rocky-szerű végkimenetelben, ugyanis laposra lesz verve. 

  (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr5712012980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása