Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Új-Zélandon küzdenek meg Fury egyik hátrahagyott címéért

2016. október 23. - C2C

Joseph Parker vagy Andy Ruiz Jr. derekára kerülhet a WBO nehézsúlyú címe, ahol a két bunyós veretlensége is a tét. 

Két veretlen ökölvívó között találhat gazdára a WBO nehézsúlyú világbajnoki címe, melyet Tyson Fury még tavaly novemberben nyert el Wladimir Klitschkótól, majd vált meg tőle többi címével együtt, miután egészségi állapota végett nem képes megvédeni azokat. 

A címért az új-zélandi Joseph Parker (21-0, 18KO) és a mexikói-amerikai Andy Ruiz Jr. (29-0, 19KO) csaphatnak össze december 10-én, előbbi bunyós otthonában. Parker idén már négy győzelmet is aratott, és legutóbb a korábban nagy ígéretnek tartott Alexander Dimitrenkót intézte el alig négy menetben, a nyáron pedig eddigi talán legismertebb ellenfelét, Carlos Takamot is simán verte tizenkét menetben a komoly ütőerővel megáldott nehézsúlyú reménység. 

joseph-parker.jpg

Ezzel szemben Ruiz pont nem az aktivitásáról híres, mivel ő évi három-négy meccsnél többet nem nagyon vállal, ami egy feltörekvő bokszoló esetében nem valami sok. Persze az is lehet, hogy Ruiz a ring helyett inkább az edzőteremben végzi a keményebb munkát, mivel alkatilag korántsem kelti egy bajnok benyomását, viszont a hurkák ne tévesszenek meg senkit, ugyanis a 27 esztendős bunyós a súlyához képest kimondottan gyors és ütőerőben sem vall szégyent. 

andy_ruiz_720x491.jpg

Mindkét bunyóst másokkal is összeboronálták, így Parkert Anthony Joshua következő ellenfeleként hozták hírbe, míg Ruizra Tyson Fury öccse, Hughie Fury várt volna, de végül ezek a párosítások a kútba estek, és egymással szembe fújta a szél a két veretlen bokszolót, akik régóta várják, hogy elismert címért bizonyíthassanak. 

Vagyis két sikerre éhes ökölvívó nézhet egymással farkasszemet decemberben, így remélhetőleg a szurkolóknak sem okoznak majd csalódást, a lehetséges bajnoknak pedig már meg is van a kötelező kihívója, a brit David Haye személyében, aki decemberben szintén ringbe lép, és ha győz, akkor jövőre a Parker-Ruiz meccs győztese ellen bokszolhat ismét világbajnoki címért. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr7811829319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása