Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Idén már nem bokszol Gennady Golovkin

2016. október 19. - C2C

A kazah KO-királynak december 10-re volt lefoglalva a Madison Square Garden, de a tárgyalások nem haladnak a kellő tempóban lehetséges ellenfelével.

photo01.jpg

A WBA 'rendes' bajnoka, Daniel Jacobs tűnik a legvalószínűbb befutónak Gennady Golovkin következő ellenfelének. A 'rendes' bajnoki cím önmagában nem sokat jelent, mivel a szervezet 'szuper' bajnoka Golovkin, ezért Jacobs címe legfeljebb csak jól mutat a derekán, de valós érdemi értéke nem sok van, és a kazah számít az elsődleges uralkodónak. (Aki a WBA öve mellett a WBC, az IBF, valamint az IBO öveit is őrzi.) 

A 'rendes' bajnok alárendeltsége abból is látszik, hogy miután a szervezet kiírta a tárgyalásokat Golovkin és Jacobs meccséről, a fellépti díjakat is 75-25 arányban osztották le a kazah javára. Az amerikai bunyós ezt kevesellte, és szeretett volna legalább 40%-ot kapni, de a szervezet ezt a kérelmét elutasította. 

Jacobs, aki nemrég Sergio Mora felett aratott igen könnyű győzelmet az időpontot is korainak találja, és nem érzi úgy, hogy ennyi idő alatt kellőképpen formába tudná hozni magát, ezért kérték, hadd tárgyaljanak szép nyugodtan tovább, az összecsapásra pedig majd valamikor a jövő év elején kerülhetne sor. 

daniel-jacobs-brooklyn-middleweight-2015_3358355.jpg

Golovkin szeretett volna december 10-én ringbe lépni, és erre az időpontra le is volt foglalva neki a New York-i Madison Square Garden. Így viszont már nem fog más ellenfél után nézni, hanem folytatják a tárgyalásokat Jacobs csapatával, és idén már nem bokszol a kazah, hanem reméli, hogy 2017 elejére sikerül mindenben megegyezni az amerikai bunyóssal. 

 (Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6511822269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása