Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Novemberben a nagypehelysúlyra is érdemes lesz odafigyelni

2016. szeptember 30. - C2C

A kétszeres olimpiai bajnok ukrán virtuóz Vasyl Lomachenko a veretlen Nicholas Walters ellen teszi kockára nagypehelysúlyú címét Las Vegasban. Igazi ínyenc csatának ígérkezik két remek ökölvívó között. 

usp_boxing_lomachenko_vs_rodriguez_72769004.jpg

Ugyanis nem csak Pacquiao visszatérése vagy Andre Ward és Sergey Kovalev rangadója szolgáltatja majd az izgalmakat az első téli hónap előtt.

Az alacsonyabb súlycsoportok összecsapásai általában jóval kevesebb ember érdeklődését keltik fel, mint egy súlyos ütésekkel kecsegtető nehézsúlyú vagy a legnagyobb sztárokkal teletömött váltósúly és környéke béli mérkőzések. Pedig lejjebb is vannak olyan kaliberű párosítások, amik bizony remek mérkőzésnek ígérkeznek, kivételes képességű bunyósok között.

Pontosan ilyen összecsapás érkezik november 26-án Las Vegasba a Cosmopolitan szállodába, ahol a kétszeres olimpiai bajnok ukrán Vasyl Lomachenko (6-1, 4KO) a veretlen jamaicai Nicholas Waltersszel (26-0-1, 21KO) csap össze. A két bunyós találkozója már érik egy ideje, persze közel sem olyan rég óta, mint a Mayweather-Pacquiao, de ezt a mérkőzést sem volt egyszerű Bob Arum promóternek a tető alá hoznia, mivel Walters eredetileg egymillió dolláros fellépti díjat kért, hogy kiálljon az ukrán ellen, de végül engedett az igényeiből és kevesebb gázsiért is vállalta a feladatot. 

Lomachenko mindössze a nyolcadik profi mérkőzésére készül, de pehelysúly után legutóbb Rocky Martinez detronizálásával nagypehelysúlyban is világbajnoki címet szerzett. Sokáig úgy tűnt, hogy az ukrán és csapata elsődleges célja, hogy eddigi egyetlen vereségéért álljanak bosszút Orlando Salidón, de ő végül a japán Takashi Miura ellen fog bokszolni, így Lomachenkónak maradt a pehelysúlyban szintén világbajnoki címet szerző Walters.

walters1.jpg

Walters legutóbbi meccsétől eltekintve szenzációs formát mutat, ugyanis korábban Vic Darchinyant és a Bedák Zsoltot is kiütő Nonito Donaire-t is idő előtt állította meg. Ezzel szemben elmúlt meccsén Jason Sosa ellen csak egy döntetlenre futotta a jamaicainak, akinek eddig mindössze hat mérkőzése ment el a pontozókig. 

A korábbi tárgyalásokhoz képest annyit változott, hogy Walters elfogadta azt az összeget, amit ajánlottunk neki, pedig az alig volt több, mint a legutóbbi. Nicholas Walters egy szenzációs bunyós. Vasyl Lomachenko pedig szerintem jelenleg a világ legjobbja. Fantasztikus képességű bunyós, aki az ütőerejével is lázba tudja hozni a közönséget. Imádom ezt a párosítást, ez az, amit az emberek akarnak. Kiegyenlített küzdelmeket. 

- nyilatkozta Bob Arum.

Az pedig valóban tény, hogy mindkét bunyós remek adottságokkal rendelkezik. A technika és a képzettség Lomachenko, az ütőerő pedig inkább Walters oldalára billentené a mérleget, vagyis tényleg minden adott egy kitűnő összecsapáshoz november 26-án.

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr8611749273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása