Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Ismét visszatérne a részeges matador

2016. szeptember 28. - C2C

Pedig ha valaki, akkor Ricardo Mayorga már igazán nem kéne, hogy erőltesse a bunyót. 

maxresdefault_7.jpg

Már csak azért sem, mert a nicaraguai bunyós hazája fővárosának, Managuának a polgármesteri posztjára is pályázik, a ringbe már csak bohóckodni jár, és a pohár fenekére is elég sűrűn néz az amúgy is elég balhés fenegyerek. 

A 42 esztendős Mayorga (31-9-1, 25KO) 2011-ben a Miguel Cotto elleni veresége után vonult vissza az ökölvívástól, hogy aztán 2013-ban az oktogonban, az MMA szabályrendszerében próbáljon szerencsét. A bemutatkozásnál Mayorga nem hazudtolta meg önmagát, és miután nagy nehezen túlélte az első menetet, a másodikban egy szabálytalan térdrúgással ellenfele gerincét támadta, aki nem bírt kijönni a harmadik etapra, így elsőre még Mayorga TKO győzelmét hirdették ki, de ezt a meccs után visszavonták, és az eredményt "no contest"-re módosították. Az már csak hab a tortán, hogy az eredetileg könnyűsúlyú találkozóra Mayorga 20 font többlettel érkezett. 

A Matador becenévre hallgató bunyós ezek után még nem adta fel MMA-s álmait, és még háromszor is visszatért az oktogonba, de mindhárom meccsét elvesztette, ebből kétszer idő előtt volt kénytelen távozni a ketrecből, ezért belátta, hogy 40 évesen, ökölvívó múlttal nem sok keresnivalója van ebben a sportágban. 

Anyagilag viszont nem állt jól, így visszatért a kötélnégyszögbe, hogy két komolytalan ellenfél felett aratott siker után tavaly visszavágózzon Shane Mosleyval. Első meccsükön 2008-ban Mosley az utolsó menetben kiütötte Mayorgát, de a visszavágónak már az ötlete is nevetségesnek tűnt a két öregedő harcos között. A meccs és a felvezetése is inkább egy cirkuszi előadásra emlékeztetett, minden a bohóckodásról és a műbalhékról szólt, hogy valahogy eladják az amúgy érthetetlenül Pay Per View, azaz előfizetéses konstrukcióban műsorra tűzött eseményt. Az már meg se lepett senkit, hogy Mayorga nem tudta hozni a megbeszélt súlyt, a meccsen pedig a szövegelésen kívül semmit nem csinált, így hasonlóan az első összecsapásukhoz, most is a padlón végezte csak ezúttal már a hatodik menetben. 

Az igazán komoly lecsúszás csak innen következett az egykor két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Mayorgának, akit egyre sűrűbben láttak bepiálva vagy bemindenezve valahol az utcán elbóbiskolni. Persze ezeket a sztorikat erősen próbálják kimagyarázni, de az is tény, hogy anyagilag sincs a toppon, ilyenkor pedig jön a remek ötlet, és a visszatérés a ringbe, melyet Mayorga decemberre tervez, hazájában Nicaraguában. 

ricardo-mayorga.jpg

Lehet mondani, hogy egy harcos mindig keresi a küzdelmet, és persze ez igaz is, hiszen a nagyon nehéz sorból érkező Mayorga máshoz nem ért, mindent a bunyónak köszönhet, de egyszer eljön az a pont, amikor az ember már csak bohócot csinálni megy magából a ringbe. És ez általában akkor következik, amikor elfogy a hosszú évek kemény csatáival megkeresett vagyon. Ilyenkor kell némi pénzért jól megveretni magad. Úgy tűnik Mayorgának is ez a terve. 

(Ha tetszett a cikk, és még jobban megismerné az ökölvívás világát, kövesse az oldalt a Facebookon is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6911746951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása