Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Taxisofőr verte a korábbi világbajnokot

2016. augusztus 29. - C2C

Robert Guerrero néhány éve még Mayweatherrel is bokszolt, de lassan már csillagközi távolságra kerül az elittől, miután a hétvégén nem éppen a mezőny egyik nagyágyúja ellen szenvedett vereséget. De simán kikapott az egykor még géppuska kezű Alfredo Angulo is.

guerrero-vs-peralta_08_27_2016_fight_andy-samuelson-_-premier-boxing-champions1-e1472365482487.jpg

Múlt hétvégén a kaliforniai Anaheimben lépett kötelek közé a korábban két súlycsoportban is világbajnok Robert Guerrero (33-5-1, 18KO). A "Szellem" becenevű bunyós korábban még Floyd Mayweather ellen is bokszolt, és igaz, hogy sima pontozásos vereséget szenvedett, Guerrero nagy reményekkel próbált visszakapaszkodni a komoly meccsekhez. Ez a folyamat azonban nem ment elég simán, és az úton vereséget szenvedett Keith Thurman, valamint Danny Garcia ellen is, de közte legalább két felhozó meccsét - ha nem is simán - de megnyerte. 

Mivel legutóbb Garciától kapott ki, ezért ismét jött visszarázó ellenfél, akinek elméletben asszisztálnia kellene a korábbi bajnok rozsdavakarásához. Éppen ezért Guerrerónak azt a David Peraltát (26-2-1, 14KO) hozták, aki otthon Argentínában főállásban taxisofőrként dolgozik, és még soha nem bokszolt hazáján kívül. 

Peralta a ringben még zavarban is érezte magát, és Guerrero simán elvitte a meccs elejét, csakhogy a menetek előrehaladtával az argentin egyre jobban átvette az uralmat, és a kilencedik menetben már számolni is kellett volna az amerikaira, de a vezetőbíró nem minősítette leütésnek Peralta támadását. A meccs hajrája már egyértelműen az esélytelenebb argentiné volt, és ez két pontozónál elégnek is bizonyult, ugyanis 115-113, 116-112 és 113-115 arányú megosztott pontozással megszületett az év egyik meglepetése, míg Guerrero az elmúlt négy meccséből harmadik vereségét kénytelen elkönyvelni. Ezzel szemben Peralta, ahhoz képest, hogy a mérkőzés előtt még vissza akart vonulni, most a taxis munkát hagyhatja a háta mögött, hogy teljes állásban a karrierjére fókuszálhasson, ugyanis ezért a meccsért Peralta 30 ezer, míg Guerrero 500 ezer dollárt kapott.

Most jöhetnek a nagyobb nevek. Már eszem ágában sincs visszavonulni. Hamarosan készen fogok állni, hogy újra ringbe léphessek, és higgyék el ez nem vicc volt. Sok jó bunyóst le tudok győzni. Remélhetőleg ezután a teljesítmény után kapok is néhány jó meccset. Soha többé nem leszek taxisofőr. 

 A amerikai természetesen nincs megelégedve az eredménnyel, és úgy érzi az ő kezét kellett volna a meccs végén a magasba emelni:

Úgy éreztem simán megvan a meccs. Az, hogy az egyik bírónál nyolc menetet vesztettem számomra őrültségnek hangzik. Peralta kellemetlen ellenfél volt, de úgy érzem én nyertem. Azokat a meneteket simán elhoztam, amikben vívtam. Elképesztően csalódott vagyok, de vissza fogok térni, erre mérget vehetnek.

Vereséget szenvedett a mexikói Alfredo Angulo (24-6, 20KO) is, aki tíz menetben egyhangú pontozással maradt alul a 37 éves felhozóember, Freddy Hernandez (34-8, 22KO) ellen. Angulo korábban még nagyváltósúlyban volt számottevő kihívó, de már nagyközépsúlyban bokszolt, és a formája nagyon messze van a korábbitól. Angulo az elmúlt néhány évben indult nagy erővel kopásnak, és hiába nyerte meg legutóbbi két meccsét, már a kishalak ellen is becsúsznak vereségek a mexikóinak. 

Angulo nagyon sok csatát megjárt már, de ez a hétvégén nem volt elég, és ellenfele erősebb, frissebb volt, és összességében többet is tett a győzelemért, így 98-92, 97-93, 97-93 arányban Freddy Hernandez meg is nyerte az összecsapást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr6911659830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása