Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Álomba ringató szűk jobbhorog

2016. augusztus 23. - C2C

Errol Spence Jr. ismét megmutatta miért ő az egyik legnagyobb ígéret. Mostani áldozatát még senki nem tudta kiütni. Ő majdnem a ringből is kicsapta. Várhat Kell Brookra.

errol-spence-boxing-leonard-bundu_3770037.jpg

Vasárnap este Coney Islanden, az IBF szervezet kötelező kihívói posztjáért lépett ringbe a fiatal váltósúlyú ígéret Errol Spence Jr. (21-0, 18KO). Ellenfele az olasz Leonard Bundu (32-2-2, 12KO) volt, akinek bár nem makulátlan a mérlege, kiütni még sosem sikerült. Köztük annak a Keith Thurmannek sem, akinek még most is 79%-os a KO-aránya, de Bundut csak leütni tudta egyszer, komoly kárt nem tett benne, és végül csak pontozással nyert. 

Bundu ezen az összecsapáson is jól állta a sarat, és nem adta könnyen a skalpját a fiatal amerikainak. De Spence ezúttal is bizonyította, hogy miért tartják a jövő egyik nagy lehetséges bajnokának, és a hatodik menetben előbb egy szóló balfelütéssel padlóra küldte Bundut, aki ekkor még fölállt, de a következő rohamban már Spence egy balfeltütés-jobbhorog kombinációval álomba küldte 41 éves ellenfelét. 

Spence ezzel a győzelemmel az IBF váltósúlyú bajnok, Kell Brook kötelező kihívó lett, és igaz, hogy Brook októberben Gennady Golovkin ellen fog a középsúlyú bajnoki címért bokszolni, ha utána visszatér, Spence ellen kell megvédenie az IBF piros övét. Persze ez legkorábban is csak 2017-ben történhet meg, de Spence már most jelezte, hogy igényt tart a bajnoki övre, ezért várja, hogy a brit túl legyen a középsúlyú kalandon:

Akarok egy lehetőséget Kell Brook ellen, amikor túl lesz GGG-n. Ha nem áll ki ellenem, akkor meg kell válnia a címétől, és akkor megküzdök érte mással, de mindenképp akarok az IBF övért bokszolni még az idén. 

 Brook nem biztos, hogy még idén, Golovkin után készen fog állni Spence-re, - főleg nem egy nagyobb verés után - ezért könnyen elképzelhető, hogy a fiatal amerikainak várnia kell még egy kicsit, hogy világbajnoki címért bokszolhasson. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr8711493882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása