Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Terence Crawford feltörte a Jégembert és távozott a címekkel

2016. július 24. - C2C

A kisváltósúlyú címegyesítő összecsapáson Crawford zseniálisan bokszolt és simán verte Viktor Postolt. Novemberben jöhet Pacquiao?

terence-crawford-crawford-bud_3750441.jpg

Helyi idő szerint szombaton este Las Vegasban, az MGM Grand szállodában rendezték a kisváltósúly két legjobb ökölvívójának címegyesítő mérkőzését, melyen a WBO veretlen bajnoka Terence Crawford (29-0, 20KO) nézett farkasszemet a WBC szintén veretlen ukrán bajnokával, Viktor Postollal (28-1, 12KO).

A találkozó első négy menete az ismerkedésről szólt és a két rendkívül képzett bunyós próbálta megtalálni az ellenszert a másik védekezésének áttörésére és a vártaknak megfelelően egy szoros, kiegyenlített küzdelem képe kezdett kibontakozni.

Aztán Crawford az ötödik felvonás legelején megvillant és egy jobb horoggal meglepte az ukránt, aki elveszítette az egyensúlyát, Tony Weeks mérkőzésvezetőnek pedig számolnia kellett rá. Crawford nagyobb lángra kapcsolt és egy balossal megint elkapta Postolt, aki ezúttal láthatóan meg is érezte az ütést és lerakta kesztyűit a padlóra, így ismételten számolni kellett.

A Jégember becenévre hallgató ukrán bokszoló innen szép fokozatosan olvadásnak indult, Crawford pedig fantasztikusan bokszolt, remek lábmunkájának köszönhetően Postol csak kereste őt a ringben, míg az amerikai remek érzékkel váltott tempót és lendült támadásba. Crawford egyébként a meccs nagy részét megint bal kezes alapállásból bokszolta végig.

Postol érezhetően nem találta helyét a ringben és tanácstalannak tűnt Crawforddal szemben, aki sokszor már a nyelvét nyújtogatva játszott ellenfelével, ráadásul az ukrántól Tony Week a tizenegyedik menetben még egy pontot is levont, tarkón ütésért. Az összecsapáson több izgalom már nem történt, így Crawford nagyon sima egyhangú pontozással (118-107,118-107, 117-108) amellett, hogy megőrizte veretlenségét és a WBO övét, még begyűjtötte a WBC, illetve a Ring Magazine bajnoki címét is.

terence-crawford-viktor-postol-crawford-bud_3750442.jpg

Crawford ismételten bizonyította, hogy egy kivételes képességű bunyós, aki ellen bárkinek nagyon nehéz dolga lesz, hiszen Postol is méret és karhossz beli előnyből indult, kitűnően üti a jabeket, a sarkában pedig a szakma egyik legjobbja, Freddie Roach adta az utasításokat, mégsem tudta megnehezíteni az omahai bunyós dolgát.

Az ukrán érthetően csalódott volt a mérkőzés után, de elismerően nyilatkozott ellenfeléről és kiemelte, hogy Crawford remekül tudta semlegesíteni legnagyobb fegyverét:

Nem jöttek elég jól az egyenes ütések. Nagyon jól mozgott és nem hagyott érvényesülni. Valószínűleg ez volt a tervük és be is jött. Nagyon gyors és remek a lábmunkája.

Ez a győzelem sokat is érhet Crawford számára, hiszen jó eséllyel pályázik, hogy november 5-én a visszatérő, Manny Pacquiao ellenfele lehessen. Crawfordot természetesen meg is kérdezték az összecsapásról és elmondta, hogy bárkire készen áll:

Ha Bob Arum és az edzőim akarják ezt a meccset, akkor beszélni fogunk róla. Ezt ráhagyom az edzőimre. Én egy bunyós vagyok és bárkivel megküzdök. Boldog vagyok, és most jöhet a vakáció. Jelenleg nem aggódunk Manny Pacquiao miatt.

A mérkőzés a látványos, nyílt sisakos stílus kedvelőinek unalmas lehetett és legfeljebb az ínyencek élvezték, ezért erősen kérdéses, hogy mennyi előfizető csengetett ki ezért hatvan dollárt az HBO-nak?

Az viszont mindenképp dicséretes, hogy a súlycsoport két legjobbját még időben, veretlenként hozták össze és elvégre ez az a tendencia, amit követni kellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr598911048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása