Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Nem fog világbajnoki címért bokszolni Shane Mosley

2016. május 30. - C2C

A veterán bunyós tisztességgel helytállt, de nem tudott megbirkózni több, mint tizenöt évvel fiatalabb ellenfelével, így nem lesz lehetősége, hogy 44 évesen még bajnoki övért bokszolhasson!

Helyi idő szerint szombaton este az arizónai Glendale városában a 44 esztendős Shane Mosley (49-10-1, 41KO) a nála jóval fiatalabb WBA váltósúlyú interim - azaz ideiglenes - bajnok David Avanesyan (22-1-1, 11KO) ellen nézett farkasszemet. A mérkőzés győztese legközelebb a WBA teljes jogú címét veheti célba a június 25-i Keith Thurman vs. Shawn Porter találkozó meccs győztesen ellen.

i.jpg

Mosley hiába bérelte fel edzőnek a legendás Roberto Durant, a korábban három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző amerikai nem tudta tartani Avanesyan munkatempóját és Mosley leginkább csak a menetek első percét húzta meg, míg az orosz próbálta fiatalságát kihasználva túldolgozni ellenfelét. Avanesyan helyenként zavarba is tudta hozni a korábbi többszörös bajnokot, míg Mosleynak inkább csak szép felvillanásai voltak. A tizedik felvonásban ráadásul többszöri mélyütésért még egy pontot is levont az amerikaitól a mérkőzésvezető. Mosley hiába húzta meg az utolsó menetet, a drámai végkifejlet elmaradt, így a pontozók döntöttek, akik 114-113, 117-110, 117-110 arányban egyhangúan Avanesyant látták a jobbnak. 

Mosley a találkozó előtt még élete formájáról beszélt és hogy legközelebb, akár Miguel Cotto, akár Juan Manuel Marquez ellen bokszolna, de a legtisztább megoldás az lenne ha Mosley követné a már (vagy még?) visszavonult Pacquiaót és Mayweathert és ő is szögre akasztaná a kesztyűket. 

David Avanesyan pedig továbbra is őrzi WBA interim bajnoki címét és elméletben legközelebb a már említett Thurman vs. Porter összecsapás győztese ellen léphet ringbe az orosz bokszoló. 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr1008756342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása