Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Vastagon megtömheti a zsebeit Amir Khan Alvarez ellen

2016. május 05. - C2C

A brit öklöző két súlycsoportot is feljebb lép, hogy a hétvégén megküzdjön a mexikói szupersztárral. Ami már most biztos, Khant lesz, ami vigasztalja akkor is, ha nem sikerül a bravúr.

amir-khan-with-money.jpg

Most hétvégén Las Vegasban a vadiúj húszezer férőhelyes T-Mobile Arénát avathatja fel Saul Alvarez és Amir Khan. A mérkőzés tétje a mexikói középsúlyú világbajnoki címe lesz, melyet a középsúly valós felső határát jelentő 160 font helyett, 155 fontos köztes súlyon fognak megrendezni. 

A korábban kisváltósúlyban világbajnoki címeket szerző, de az elmúlt években már váltósúlyban vitézkedő Khan két súlycsoportot is ugrik és nem feltétlen számít a meccs esélyesének Mexikó kedvenc bunyósa ellen. 

Khan régóta szeretne egy komoly pénzzel kecsegtető összecsapást, és már lobbizott egy Floyd Mayweather, illetve egy Manny Pacquiao elleni mérkőzésért is. Khan kívánságát végül Alvarez teljesíti és a tengerentúli beszámolók szerint a brit bunyós 13 millió dollárral (kb. 3.510.000.000 Ft.) lesz gazdagabb a találkozót követően. 

A mérkőzést az HBO közvetíti természetesen PPV konstrukcióban és Alvarez promótere Oscar De La Hoya 2 millió előfizetőt jósol, ami bőven több lenne mint Manny Pacquiao utoló mérkőzése, ami nem igazán hozta lázba az előfizetőket, de a filippínó azért így is bőven 20 millió fölött kaszált azon a meccsen.

Khant sokan kritizálták, hogy inkább a brit szuperrangadót kellett volna választania Kell Brook ellen, amiért szintén csúcsgázsi járt volna, de nem biztos, hogy rosszul döntött, hiszen ha Alvarez ellen jól muzsikál, lesz még lehetősége, hogy komoly pénzekért bokszolhasson.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr688685700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása