Corner 2 Corner

Corner 2 Corner

Andre Berto visszavágott Victor Ortiznak

2016. május 01. - C2C

A Carsonban rendezett gálán bőven voltak izgalmak. Andre Berto öt évvel ezelőtti vereségéért állt bosszút, úgy hogy a második menetben még ő került bajba. Victor Ortizt megdobálták a veresége után. A főmérkőzés előtt, pedig az év talán leglátványosabb két menetét láthattuk.

ortiz_berto_boxing_jpg.jpg

Victor Ortiz és Andre Berto első találkozása még 2011-ben joggal elnyerte az 'Év legjobb mérkőzése' díjat, miután mindkét bunyós kétszer is megjárva a padlót tizenkét meneten keresztül zúdították egymásra a pofonokat. Akkor az esélytelenebb Ortiz végül megnyerte az összecsapást és vele együtt a váltósúlyú világbajnoki címet. 

A két bunyós karrierje azóta megjárt mélységeket és csúcsokat is mint egy hullámvasút, míg nem tegnap este a kaliforniai Carsonban eljött az idő a revansra. És ugyan a visszavágó nem lesz az év meccse, a két bunyós ott folytatta, ahol öt esztendeje abbahagyták és mindketten megjárták a padlót, igaz ezúttal egy végzetes találat pontot tett a két rivális küzdelmére. 

A mérkőzés a 2011-es összecsapáshoz képest óvatosan kezdődött és az első menet legérdekesebb jelenete sajnos egy csúnya összefejelés volt, melynek következtében Ortiz homlokából elkezdett dőlni a vér. Ortiz nem pánikolt be és a második menet végén már egy remek balossal leültette Bertót. A harmadikban is Ortiz tűnt a pontosabbnak, de aztán a negyedik felvonásban Berto egy nagyon precíz jobb felütéssel a padlóra küldte ellenfelét, aki ugyan fölállt, de láthatólag benne maradt az ütés, a vérszagot érezve pedig Berto rávette magát és pillanatokkal később másodjára is leütötte riválisát. Ortiznak valahol kilenc és tíz között sikerült felállnia, de a mérkőzésvezető kérdésére - miszerint kívánja-e folytatni a küzdelmet - nem tudott vagy nem akart válaszolni, így Jack Reiss vezetőbíró véget vetett a találkozónak, amivel Berto elkönyvelhette a bosszút karrierje első vereségéért. 

Berto fontos győzelmet aratott és ezzel még életben tartotta az esélyeit egy világbajnoki címmérkőzésre, melyre feltehetőleg a WBC-bajnok Danny Garcia ellen lesz majd lehetősége. Ortiz pedig elgondolkodhat a folytatáson és ugyan azt mondta szeretne visszatérni és szívesen bokszolna harmadjára is Bertóval, közvetlenül a mérkőzés után a rajongók elég egyértelműen jelezték a csalódottságukat és volt, aki meg is dobta az öltözőbe tartó bokszolót. 

 A főmérkőzés előtt Edwin Rodriguez és Thomas Williams Jr. két menet alatt is látványos és fordulatos ringháborút hoztak össze. Mindkét fél részéről benne volt a pakliban, hogy rálépnek egy végzetes bombára és ez a második menet végén meg is történt, amikor Williams egy jobb-bal kombináció után leütötte Rodriguezt, aki hiába állt fel a mérkőzésvezető leléptette a szédelgő ökölvívót.

A nagyközépsúly két világbajnoka is ringbe lépett tegnap este méghozzá Washingtonban, ahol a WBC világbajnoka Badou Jack tizenkét menetben többségi döntetlent bokszolt a korábbi bajnok Lucian Bute-val, ezzel pedig megőrizte címét. A vártnál jóval nehezebben győzött és védte meg címét James DeGale is, aki tizenkét szoros menetben egyhangú pontozással verte Rogelio Medinát, így továbbra is őrzi IBF 168 fontos bajnoki övét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corner2corner.blog.hu/api/trackback/id/tr568677112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása